Şomerii şi angajatorii din Galaţi n-au bătut palma: Sute de locuri de muncă au rămas neocupate
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Şomerii şi angajatorii din Galaţi n-au bătut palma: Sute de locuri de muncă au rămas neocupate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cei 1.600 de oameni care au trecut, vineri, pe la Bursa locurilor de muncă, numai 162 şi-au depus CV-uri în vederea obţinerii unei slujbe * Nici oferta n-a fost cine ştie ce: 62 de firme au oferit 380 de posturi


Circa 1.600 de gălăţeni (adică doar 8 la sută din numărul şomerilor înregistraţi în judeţ) s-au perindat, ieri, pe la cele 62 de standuri ale agenţilor economici, cu ocazia Bursei generale a locurilor de muncă. Organizator a fost Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, care a deschis porţile pe două fronturi, la Galaţi şi Tecuci.

Pe de o parte, şomerii - o mică parte din cei 18.000 de gălăţeni care figurează în statistici fără loc de muncă - au alergat după oferte, au depus CV-uri sau au aflat care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a face faţă unor eventuale concursuri. De cealaltă parte, firmele prezente - doar 62 din cele aproape 20.000 de societăţi înregistrate în Galaţi - au oferit 380 de locuri de muncă. Cea mai generoasă ofertă a venit de la firma Cozamin, care are 250 de locuri de muncă pentru croitorie. „Primim femei calificate şi necalificate, cu contract pe perioadă nedeterminată”, ne-a spus reprezentanta societăţii.

Foarte solicitat a fost şi Biroul de Informare-Recrutare al Centrului Militar Galaţi, unde multe întrebări au venit de la cadrele aflate în şomaj şi care ar dori să-şi găsească de lucru. „Pentru cei care au calificare în Armată, ar fi o şansă din vară. Cei care nu au depăşit vârsta de 46 de ani se pot înscrie pentru angajare ca soldaţi”, a răspuns unul dintre ofiţerii BIR.

Pentru şomerii cu studii superioare, o ofertă tentantă a venit de la „Web Help Romania”, care aduna CV-uri pentru posibili "operatori introducere date", însă cunoscători de limba franceză, engleză sau italiană, ne-a precizat O.Duman, reprezentanta firmei. „Am depus un CV la această firmă, în speranţa că, fiind absolventă de Litere, Română-Engleză, voi găsi un loc de muncă corespunzător. Am tot fost pe la diferiţi angajatori şi toţi cer experienţă. De unde să câştigăm experienţă, dacă nimeni nu ne angajează, ci doar promit; când îţi dau o şansă, lucrezi câte o lună, două şi ai şi "şansa" să nu te plătească. Legislaţia e în defavoarea noastră”, ne-a spus M. Fuică, de 26 de ani.

În marea agitaţie din holul Universităţii Galaţi am văzut feţe triste, oameni dornici să-şi găsească de lucru, dar şi semeni cu speranţă, care au depus cât mai multe CV-uri, pentru a se asigura că odată cu primăvara se vor dezgheţa şi economia şi serviciile din judeţul nostru. „Au fost depuse 162 de CV-uri şi vom vedea rezultatul peste ceva timp. În ceea ce priveşte programele de reorientare profesională de viitor, suntem acum într-o etapă de studiu şi discuţii cu agenţii economici şi, sperăm, în măsura în care vom primi finanţare să dăm şansa reorientării profesionale şi altor semeni din evidenţa AJOFM Galaţi”, ne-a spus Cezar Năstase, directorul instituţiei.

Nu am văzut la bursa de ieri nici un reprezentant al administraţiilor locale şi judeţene, de parcă problema şomajului este doar a şomerilor!

Citit 5531 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.