Galaţiul vrea renaturare completă pe malul tulcean

Galaţiul vrea renaturare completă pe malul tulcean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul liberal Victor Paul Dobre vrea neapărat să se refacă, pe malul tulcean al Dunării, cadrul natural de altădată. Prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Galaţi împreună cu ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, deputatul Victor Dobre le-a cerut celor care se ocupă de programul de redimensionare a luncii Dunării să ia în calcul fosta Crapina pentru o renaturare completă.

"Aşa cum am văzut în acest proiect, se vrea ca terenul de vizavi de Galaţi să fie folosit mixt: şi pentru agricultură, şi pentru stocare de apă atunci când debitul şi nivelul fluviului e prea mare. Eu vrea să reţineţi şi vechea solicitare a Galaţiului, a locuitorilor care au apucat vremurile de odinioară, ca în acest loc să se facă o renaturare, nu să se aleagă soluţia mixtă. Poate că în studiile de fezabilitate se va lua în calcul şi această soluţie", a declarat Dobre la întâlnirea de vineri. Ministrul Lucia Ana Varga a spus că va informa autorii studiului cu privire la această doleanţă şi că decizia le va aparţine acestora. "Vom prezenta propunerea dumneavoastră specialiştilor, de asta suntem aici, ca să vă ascultăm şi să luăm decizii împreună", a răspuns Lucia Ana Varga.

Proiectul de redimensionare ecologică şi economică a luncii Dunării prevede refacerea cursului natural al Dunării de odinioară, dar cu anumite concesii. Astfel, unele dintre zonele inundabile vor fi renaturate complet, în timp ce altele vor fi folosite doar pentru stocarea de apă în perioadele de inundaţie. În zona Galaţiului, proiectul prevede renaturarea completă a zonei în care se află Lacul Zătun şi o folosinţă mixtă a locului pe care altădată se întindea Crapina.

Citit 2996 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.