Creşte contribuţia pentru asigurare

Creşte contribuţia pentru asigurare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum menţiona, într-un interviu acordat recent cotidianului nostru, prof. univ. dr. Aurel Nechita (foto), secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, instituţia pe care o reprezintă intenţionează să majoreze cota contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate (CASS), de la 5,2 la 5,5 la sută şi respectiv de la 6 la 6,5 la sută, măsura urmând a suplimenta bugetul asigurărilor sociale de sănătate cu 2,7 miliarde de lei.

"Anterior, cota la CASS a fost redusă, în mai multe etape, de la 7 la sută, la 5,2 la sută pentru angajator şi la 5,5 la sută pentru angajat. În condiţiile în care numărul şomerilor va creşte şi implicit va scădea cel al contribuabililor, este necesar să majorăm această cotă atât pentru angajator, cât şi pentru angajat", a precizat ministrul Aurel Nechita, adăugând că, prin această măsură, vor fi asigurate fondurile necesare pentru acoperirea în mod optim a finanţărilor necesare în sistemul sanitar.

Şi preşedintele CNAS, prof.dr. Irinel Popescu, a confirmat că, la cota actuală de contribuţie, încasările la Fondul asigurărilor scad cu un miliard de lei noi. „Coeficientul din PIB pentru asigurările de sănătate este de 2,7 la sută. Cu aceşti bani nu se poate finanţa Sănătatea“, a spus şeful CNAS.

Citit 804 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.