Singurul din ţară cu o formă rară de diabet, supravieţuitor de transplant: Eugen Teodoraşcu are nevoie urgentă de ajutorul nostru

Singurul din ţară cu o formă rară de diabet, supravieţuitor de transplant: Eugen Teodoraşcu are nevoie urgentă de ajutorul nostru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt oameni despre care cu siguranţă se poate spune că nu s-au născut sub o stea norocoasă. Eugen Teodoraşcu nu a fumat şi nu a avut niciodată o greutate corporală peste medie. Cu toate acestea, după ce a împlinit 40 de ani, gălăţeanul a aflat că suferă de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) şi de o formă foarte rară de diabet zaharat de tip II, fiind singurul din ţară care are nevoie de un tip de insulină nedecontat de CAS. "BPOC-ul s-a agravat până când, în 2007, am ajuns să depind în totalitate de un tub de oxigen. Chiar dacă o afecţiune a fumătorilor, eu m-am îmbolnăvit la serviciu, din cauza aerului poluat din halele Şantierului Naval. Diabetul a apărut pe fond ereditar”, povesteşte domnul Eugen.

În iunie 2010, pe baza formularului E112, bărbatul a fost supus unui transplant pulmonar la Viena. Operaţia a fost un succes, dar Eugen Teodoraşcu s-a îmbolnăvit de ulcer medicamentos.  Din cauza arsurilor cauzate de ulcer, gălăţeanul a fost diagnosticat în urmă cu puţin timp şi cu esofag Barrett (afecţiune în care esofagul capătă în timp structura celulară a stomacului sau a intestinului subţire, încercând să îndeplinească funcţia acestora) şi care poate genera tumori.

În ultimul timp gălăţeanul este chinuit de o hernie inghinală. Pentru că este diabetic şi a suferit un transplant, Eugen Teodoraşcu nu poate face decât o intervenţie chirurgicală minim invazivă (în cazul diabeticilor, rănile se vindecă mult mai greu, n.a.), care costă 4.000 de lei. De asemenea, pentru controlul periodic pe care urmează să îl facă pe 21 mai la Viena, bărbatul are nevoie de o sumă care se ridică la aproximativ 700 de euro. „Am încercat toate posibilităţile, însă simt că am ajuns la capătul puterilor. Lunar, o mare parte din pensia mea şi salariul soţiei se duc pe medicamente şi pe insulină”, adaugă Eugen Teodoraşcu.

Cei care vor şi au posibilitatea să îl ajute sunt rugaţi să ne contacteze la redacţie. De asemenea, există şi un cont în lei, deschis la BCR: RO78RNCB0748116649330001.

Citit 1811 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.