Medicii de familie, plătiţi direct de la bugetul de stat pentru vaccinări

Medicii de familie, plătiţi direct de la bugetul de stat pentru vaccinări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la intrarea în vigoare a noului contract cadru pentru 2013, toate vaccinările efectuate de medicii de familie sunt decontate direct de către Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat, prin intermediul direcţiilor judeţene de sănătate publică. Fiecare medic de familie primeşte astfel suma fixă de 10 lei pe caz, indiferent dacă este vorba despre vaccinurile obligatorii sau despre cele opţionale. Până la 1 aprilie, medicii de familie erau plătiţi în baza contractului încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi. „Măsura are un caracter benefic din punctul nostru de vedere, deoarece după vechiul sistem medicii de familie ajungeau de multe ori în situaţia de a nu mai primi banii pentru consulturile şi vaccinările efectuate”, este de părere preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Galaţi, dr. Dumitru Mărăşescu.

„Alături de plusul de claritate adus de această modificare, în cursul negocierilor am stipulat şi decontarea imunizărilor în mediul şcolar, cu precădere în şcolile din judeţ, acolo unde prezenţa medicilor şcolari este încă o problemă destul de mare”, explică şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

265 de medici de familie se află în relaţii contractuale cu CAS Galaţi. 164 dintre ei îşi desfăşoară activitatea în mediul urban, în vreme ce restul au cabinete în comunele şi satele din judeţ.

Citit 1229 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.