EXCLUSIV VL / GALERIE FOTO / Bătălia cu autismul. Daisy, „terapeuta” cu blăniţă

EXCLUSIV VL / GALERIE FOTO / Bătălia cu autismul. Daisy, „terapeuta” cu blăniţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Convinse că autismul este recuperabil, Dora şi căţeluşa ei Daisy s-au alăturat Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi, în lupta cu această tulburare neuro-biologică


Pe podea, între tati şi Dora, Cosmin şi Daisy se joacă rostogolindu-şi o minge. Zâmbind, micuţul întinde mâna şi alintă blăniţa neagră a căţeluşei, în vreme ce mama lui, emoţionată, îi fotografiază. Încântat de căţeluşă, Edi vine şi o mângâie, apoi exclamă fericit „Grozav!” şi îşi îmbrăţişează tatăl. Lui Daisy joaca relaxată îi convine de minune. Este puţin obosită, pentru că a fugit după mingea aruncată de Sebi, pe care azi l-a cunoscut. S-au plăcut din prima clipă şi în doar câteva minute, Sebi ştia cum să-i arunce mingea şi să aştepte, râzând din toată inima, ca Daisy să i-o aducă. Toate aceste secvenţe par doar nişte momente calde, de familie, dar sunt mai mult decât atât. Au loc în fiecare miercuri, de la ora 17.00, la Şcoala Specială nr. 2 „Constantin Pufan”, la Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi (APCA). Da, aţi înţeles bine, puştii sunt nişte copii speciali care fac terapie asistată de animale, graţie inimoasei voluntare Dora Szinay. Căţeluşa ei, Daisy, este un Labrador Retriever în vârstă de trei ani, educată la Asociaţia Chinologică şi în curs de antrenare pentru a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3833 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2013 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.