Cu şi pentru copii: Carnavalul cărţii şi spectacol în Grădina Botanică

Cu şi pentru copii: Carnavalul cărţii şi spectacol în Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 200 de copii au participat de 1 iunie la a XXXIII-a ediţie a Carnavalului Cărţii, organizat de Biblioteca „V. A. Urechia” Galaţi. S-au prezentat în concurs prinţese, feţi frumoşi, albinuţe, greieraşi, spidermeni şi alte personaje întruchipate de şcolarii şi preşcolarii din peste 25 de şcoli din municipiul nostru.

„Scopul activităţii este de a dezvolta gustul pentru carte al copiilor din şcolile noastre şi de a le îndrepta atenţia către faptele frumoase, de a-i scoate din capcanele calculatorului şi ale altor activităţi nocive copilăriei”, ne-a spus Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii gălăţene. Au fost premiaţi foarte mulţi copii; premiile dulci au venit de la instituţia organizatoare şi, deopotrivă, de la Primăria Galaţi.

Organizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” Galaţi, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi şi Şcoala Generală nr.28 „Mihai Eminescu” Galaţi, spectacolul "1 Iunie - sărbătorim copilăria!" de la Compelxul Muzeal de Ştiinţele Naturii a adunat în Grădina Botanică peste 300 de persoane, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Micii artişti au cântat, au dansat şi s-au bucurat de ziua lor alături de părinţi. Maria Enache, de la Şcoala Generală nr.28 „Mihai Eminescu”,  a prezentat spectacolul într-un mod profesionist, chiar dacă este doar în clasa a patra. Dansurile moderne, populare, sportive sau ţigăneşti şi cântecele vocale acompaniate la chitară, au constituit ingredientele unei acţiuni pline de culoare şi voie bună.

Citit 1408 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2013 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.