Gălăţeanca Maria Magdalena Dănilă ne reprezintă cu cinste la Haga, fără ajutorul autorităţilor locale

Gălăţeanca Maria Magdalena Dănilă ne reprezintă cu cinste la Haga, fără ajutorul autorităţilor locale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maria Magdalena Dănăilă va participa în perioada 27-30 iunie la The Hague International Singer-Songwriter Festival (Festivalul Internaţional al Cantautorilor), o impresionantă întâlnire a peste 200 de artişti din 29 de ţări care au tradiţie în interpretarea la chitară rece. Organizatorul evenimentului, S4 - o organizaţie non-profit din Olanda - promite ca toate veniturile realizate în cele patru zile de festival să fie investite într-o varietate de proiecte umanitare. 

Chiar înainte de plecare, cunoscuta interpretă gălăţeancă, premiată la foarte multe festivaluri de gen, ne-a vizitat la redacţie: „Sunt singura româncă selectată la această primă ediţie. Dat fiind că voi cânta în română şi voi reprezenta ţara şi Galaţiul mi-ar fi plăcut să pot primi un sprijin cât de mic din partea autorităţilor locale, un minim pentru transport, cazare şi masă. Fiind un festival umanitar, toate fondurile adunate se folosesc pentru acţiunile caritabile, nu pentru participanţi. Am primit sprijin de acolo de unde mă aşteptam mai puţin. Compania TAROM mi-a făcut o reducere consistentă la biletul de avion. Restul a fost decontat de o persoană care a aflat întâmplător de participarea mea la acest festival, un admirator al muzicii mele, care nici nu a dorit să-i fac public numele”, ne spune Maria Magdalena.   

Este inadmisibil că se cheltuiesc bani publici aiurea şi nu se pot găsi 500 de euro pentru un artist care este mândria Galaţiului, pentru că ne-a reprezentat cu cinste pe oriunde a fost să cânte. Maria Magdalena Dănăilă va susţine patru concerte şi suntem convinşi că va vrăji publicul cu vocea, compoziţiile sale şi interpretarea la chitară, aşa cum ştie să facă mereu.

Citit 1347 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iunie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.