„Urmează să murim de foame!”

„Urmează să murim de foame!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Intenţia guvernanţilor de a tăia din veniturile bugetarilor a scos în stradă, luni, aproximativ 60 de oameni şi în oraşul nostru. Bugetarii au pichetat timp de o oră sediul Prefecturii şi au avertizat că dacă le sunt diminuate veniturile se află în pericol de a deveni muritori de foame.

"Soluţia pe care guvernanţii încearcă să o pună în aplicare este una haiducească, dar în sensul rău al cuvântului. Altfel spus, se ia de la săraci şi se dă la cei avuţi.

Nu este normal ca în vreme ce veniturile bugetarilor sunt diminuate, bonusurile şi primele parlamentarilor să crească. Apoi mai credem că guvernul impune astfel de măsuri încercând să deschidă o umbrelă de siguranţă luată pentru a se putea contracta acordul cu FMI", a declarat în timpul protestului care a avut loc luni, pe esplanada din faţa Prefecturii, Romică Gârneaţă, preşedintele Cartel Alfa Galaţi.

Opinia acestuia a fost completată şi de către cei care au participat la acţiunea sindicală. „Protestam împotriva măsurilor absurde pe care încearcă să le adopte Guvernul. Sunt pregătiţi să ne taie salariile şi este inadmisibil, pentru că în acest timp ei îşi măresc veniturile. Nouă nu ne rămâne decât să murim de foame”, a declarat Aurelian Bâtcă, actor la Teatrul Dramatic.

Frosica Savanu, educatoare la Grădiniţa „Ion Creangă”, ne-a spus, la rândul său: „S-au gândit să ne reducă salariul de merit şi sporurile, care sunt banii noştri de pâine, pentru că restul salariului reprezintă banii de rate la bănci”.

Potrivit preşedintelui Cartel Alfa Galaţi, la acţiune au participat reprezentanţi ai sindicatelor din sectorul bugetar din judeţul Galaţi, cu excepţia sindicatului de la Consiliul Judeţului.

Citit 1786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.