S-a stins din viaţă profesorul George Vasilescu

S-a stins din viaţă profesorul George Vasilescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a stins din viață Domnul Profesor George Vasilescu, unul din primii şi cei mai valoroşi profesori ai Departamentului de Pescuit şi Acvacultură, şef al acestui departament în perioada 1972-1977, fondator al conceptului de acvacultură în pescăria românească, un OM al Şcolii pe care a servit-o cu devotament până la sfârşitul carierei universitare.

A fost un model de dascăl pentru multe generaţii de studenţi şi cadre didactice, care s-a dăruit cu toată fiinţa sa construcţiei şi dezvoltării învăţământului superior de acvacultură şi pescuit.

De-a lungul celor 55 ani de carieră didactică a contribuit la pregătirea a peste 1.000 de specialişti din ţară şi din afara ei, în domeniile de acvacultură şi bioeconomia apelor. În întreaga carieră didactică şi-a îndeplinit nobila misiune cu har, pasiune, dăruire, corectitudine, dar mai ales cu dragoste faţă de cei tineri, manifestând seriozitate, exigenţă dar şi înţelegere, toleranţă, generozitate, înţelepciune, fiind permanent un model polivalent pentru studenţii săi.

Prin dispariția profesorului George Vasilescu, Departamentul de Acvacultură, Ştiinţa Mediului şi Cadastru din cadrul UDJ pierde o personalitate ştiinţifică marcantă a ştiinţei acvaculturii, un dascăl de excepție care şi-a dedicat întreaga viaţă pregătirii de specialişti cu înaltă calificare în domeniul exploatării bioresurselor acvatice.

Profesorul George Vasilescu va rămâne veşnic în inimile noastre şi-i vom păstra memoria cu adânc respect şi pioşenie.

Prof. dr. ing. Victor Cristea

Director Departament Acvacultură, Ştiința Mediului şi Cadastru

Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați

Citit 2908 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2013 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.