S-a stins din viaţă profesorul George Vasilescu

S-a stins din viaţă profesorul George Vasilescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a stins din viață Domnul Profesor George Vasilescu, unul din primii şi cei mai valoroşi profesori ai Departamentului de Pescuit şi Acvacultură, şef al acestui departament în perioada 1972-1977, fondator al conceptului de acvacultură în pescăria românească, un OM al Şcolii pe care a servit-o cu devotament până la sfârşitul carierei universitare.
A fost un model de dascăl pentru multe generaţii de studenţi şi cadre didactice, care s-a dăruit cu toată fiinţa sa construcţiei şi dezvoltării învăţământului superior de acvacultură şi pescuit.
De-a lungul celor 55 ani de carieră didactică a contribuit la pregătirea a peste 1.000 de specialişti din ţară şi din afara ei, în domeniile de acvacultură şi bioeconomia apelor. În întreaga carieră didactică şi-a îndeplinit nobila misiune cu har, pasiune, dăruire, corectitudine, dar mai ales cu dragoste faţă de cei tineri, manifestând seriozitate, exigenţă dar şi înţelegere, toleranţă, generozitate, înţelepciune, fiind permanent un model polivalent pentru studenţii săi.
Prin dispariția profesorului George Vasilescu, Departamentul de Acvacultură, Ştiinţa Mediului şi Cadastru din cadrul UDJ pierde o personalitate ştiinţifică marcantă a ştiinţei acvaculturii, un dascăl de excepție care şi-a dedicat întreaga viaţă pregătirii de specialişti cu înaltă calificare în domeniul exploatării bioresurselor acvatice.
Profesorul George Vasilescu va rămâne veşnic în inimile noastre şi-i vom păstra memoria cu adânc respect şi pioşenie.
Prof. dr. ing. Victor Cristea
Director Departament Acvacultură, Ştiința Mediului şi Cadastru
Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați

Citit 2586 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2013 16:54

3 comentarii

 • postat de vasilica
  Vineri, 19 Iulie 2013 11:50
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace alaturi de marii nostri dascali: Bogatu, Gheracopol, Bacalbasa, Adam si cei despre care nu mai stiu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana
  Marți, 02 Iulie 2013 16:45
  Dumnezeu sa va odihneasca!Un adevarat OM si dascal!Cine v-a cunoscut, s-a imbogatit cu bunatatea si deschiderea dumneavoastra fata de semeni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de student
  Luni, 01 Iulie 2013 18:46
  Dumnezeu sa va odihneasca in pace domnule profesor! Ati fost un om deosebit , zambetul dumneavostra o sa-mi ramana pe vecie in minte ... imi amintesc cand ne povesteati de vizita din Franta , cand ati degustat scoici vii cu lamaie....am iubit hidrobiologia datorita dumneavoastra...zambesc si eu acum...NU VA VOI UITA NICIODATA, DOMNULE PROFESOR!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.