Acces dificil la locurile de agrement din Galaţi/ Autorităţile recomandă mersul pe jos!

Acces dificil la locurile de agrement din Galaţi/ Autorităţile recomandă mersul pe jos!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vom porni astăzi „cu autobuzul la agrement” prin municipiu şi prin împrejurimi, pentru a afla ce posibilităţi au gălăţenii să-şi refacă forţele la ei acasă.

Printre puţinele locuri de relaxare în sezonul estival se numără Lacul Vânători. Tramvaiul 39 este singurul mijloc de transport urban care asigură legătura între Micro 19 şi Cimitirul Evreiesc. Se impune să precizăm că între Micro 19 şi până la intersecţia de la magazinul General ajungem cu autobuzul 39, linia de tramvai fiind în reparaţie. O călătorie costă 1,5 lei şi frecvenţa tramvaielor este la 30 de minute. De la capătul liniei de tramvai până la zona de agrement Lacul Vânători sunt de parcurs pe jos câteva sute de metri, pe un drum destul de prost amenajat.

Plaja Dunărea, cu autobuzul 16

Nici la plaja „Dunărea” nu se ajunge foarte uşor. Tramvaiul 39 ajunge doar până la XXL, de unde pornim pe jos spre scările de la Turnul de Televiziune. Aproape un kilometru cu totul. O altă variantă este autobuzul 16 (Piaţa Centrală-Bac) de unde se merge tot pe jos o parte importantă. Se asigură legătura din 30 în 30 de minute, iar un bilet costă 1,5 lei.

Spre Lacul Brateş nu circulă nici un mijloc de transport în comun, dar putem merge cu troleibuzul 102 până la Parcul CFR, iar de aici, pe jos, prin boscheţi, cale de 1,5-2 km. Genica Totolici, directoarea Transurb SA, ne-a spus că nu poate asigura un mijloc de transport de la Parc CFR la Brateş, "pentru că este ineficient din punct de vedere financiar". Aşa că ne împăcăm cu ideea că mersul pe jos face parte din planul de relaxare...

La Pădurea Gârboavele se lucrează

Cât priveşte legătura cu Pădurea Gârboavele, „ea este prinsă în planul de transport al Autorităţii de Transport Galaţi din cadrul Consiliului Judeţului, dar lipsesc călătorii! Sunt doi operatori particulari care asigură, la nevoie, legătura în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică”, ne-a spus Gheorghe State, de la amintita autoritate a CJ Galaţi.

Cei doi operatori particulari de transport judeţean au datoria ca între 1 mai şi 30 august să asigure legătura între Autogara Bariera Traian, Odaia Manolache şi comuna Vânători. "Când sunt solicitări pentru Pădurea Gârboavele, transportatorii prelungesc traseul până la pădure", a adăugat interlocutorul.

Legăturile din Autogara Bariera Traian sunt la orele 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 şi 19.00, iar la întoarcere la orele 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18, 00, 20.00. Costul unui bilet este 3 lei, însă din aceleaşi surse am reţinut că în această vară, pe fondul reamenajării Pădurii Gârboavele, cei doi transportatori au avut "vreo doi-trei călători răzleţi"!

Citit 3571 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.