Concediu plăcut şi util. Află ce boli pot fi tratate la mare

Concediu plăcut şi util. Află ce boli pot fi tratate la mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi şi să te distrezi, câteva zile petrecute pe litoral pot fi şi un bun prilej de tratare a bolilor care te chinuie în tot restul anului * Află ce afecţiuni pot fi ameliorate în timpul concediului la mare


Probabil că fiecare s-a uns cel puţin o dată cu nămol de pe litoralul mării. Pe lângă faptul că reduc simptomele bolilor reumatice, ameliorând durerile articulare şi musculare, "împachetările cu nămol" sunt benefice şi pentru relaxarea organismului, ajutându-ne să scăpăm de stresul acumulat zilnic.

Apa de mare face rănile mici

Practic, apa de mare este o apă minerală obişnuită, care conţine mai mult sodiu, clor, sulf şi magneziu. Benefică pentru organismul nostru, această combinaţie de minerale are efecte antiinflamatorii şi intensifică metabolismul general (al glucidelor, lipidelor, proteinelor, calciului şi fosforului). Deşi dacă o diluăm cu apă normală până obţinem o concentraţie de 2 grame de săruri la litru, poate fi şi băută, apa de mare este bună şi împotriva gingivitelor (inflamaţii ale gingiilor) şi a stomatitelor (boli care constau în inflamația mucoasei cavității bucale). De asemenea, o compresă înmuiată în apă de mare ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.

Algele reduc celulita

Sunt lipicioase şi ne ferim de ele mereu atunci când intrăm în apă. Totuşi, fără a ne lăsa înşelaţi de aparenţe, algele ne pot fi de folos. Pentru că sunt foarte bogate în diverse minerale (calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu, iod şi cobalt), micile plante duc la eliminarea toxinelor acumulate în straturile exterioare ale pielii şi combat celulita. Efectul este şi mai vizibil dacă adăugăm şi exerciţiile fizice, cum ar fi alergatul uşor, înotul sau mersul pe bicicletă.

Aerosoli împotriva astmului şi rinitei

Nopţile petrecute pe terasele sau în cluburile de pe litoralul mării sunt momente de care ne vom aduce aminte cu plăcere pentru tot restul anului. Totuşi, dacă reuşim ca dimineaţa să ne trezim puţin înainte de ora 6.00 şi să mergem pe malul mării, vom vedea ce efect neaşteptat au aerosolii asupra plămânilor noştri. Astfel, curele cu aerosoli în intervalul orar 6.00 - 9.00 duc la ameliorarea şi la rărirea crizelor de astm şi a rinitelor alergice. Efectul este asemănător cu cel al salinelor. Explicaţia constă în faptul că picăturile din apa de mare reduc în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le fluidizează. Curele cu aerosoli sunt bune şi împotriva anxietăţii şi a asteniei.

Citit 3136 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.