Campanie VL "Eu vara nu dorm": Oferte de cazare în staţiunile din sudul litoralului românesc

Campanie VL "Eu vara nu dorm": Oferte de cazare în staţiunile din sudul litoralului românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Viaţa liberă” continuă campania „Eu vara nu dorm” şi vă prezintă noi oferte de cazare pe litoral. De data aceasta, vă propunem un sejur într-una dintre staţiunile Mangalia, 2 Mai sau Vama Veche.

Mangalia le oferă turiştilor posibilităţi variate de petrecere a timpului: Herghelia Mangalia (unde se poate practica echitaţia), ruinele cetăţii Callatis, Muzeul de Arheologie, Mormântul cu Papirus, bisericile creştine, Moscheea Esma han Sultan (cel mai vechi lăcaş de cult musulman din România, ridicat în anul 1575).

Pentru a vă putea bucura de toate acestea vă trebuie şi o cazare pe măsură. Iată câteva variante, cu preţuri pentru toate buzunarele, dar şi oportunităţi pentru petrecerea unui concediu de neuitat.

Dacă aveţi copii, vă puteţi caza la Vila Darius, care pune la dispoziţia turiştilor o grădină de 1.000 mp, cu spaţiu de joacă pentru cei mici. Pentru două persoane, veţi plăti 120 de lei, iar pentru patru persoane, cazate în aceeaşi cameră, 180 de lei.

Situată la doar 650 de metri de plajă, Vila Ştefan vă pune la dispoziţie camere duble la doar 100 de lei pe noapte.

Departe de agitaţia mării, dar aproape de răcoarea ei, Vila Sebastian vă oferă cazare la preţuri ce variază între 80 şi 100 de lei pe noapte.

Puteţi alege să vă cazaţi chiar pe plajă, la motelul Corsarul Negru, situat la 15 metri de mare, vizavi de scena plutitoare unde se desfăşoară Festivalul Callatis. Preţul unei camere în această unitate este de 160 de lei.

Oferte diverse la 2 Mai

Cei care vor ajunge în staţiunea 2 Mai se pot caza în Complexul Turistic Perla, situat pe malul mării. De pe terasa unităţii puteţi admira marea şi grădina cu flori, iar preţul unei camere vă va scoate din buzunar 150 lei pe zi.

Şi Vila Andreea poate fi o opţiune bună. Cazarea într-o cameră dublă costă 80 de lei, iar într-un apartament de două camere 150 de lei.

Pentru 90 de lei pe noapte vă puteţi alege o cameră din Vila Elena, situată în centrul staţiunii 2 Mai, la doar 200 metri de plajă. Vila are şi un loc special de joacă pentru copii.

La 600 de metri de plajă, Vila Monica vă oferă cazare de la 60 de lei pe zi camera single şi până la 80 de lei pe zi camera dublă matrimonială.

Unde-s preţurile de altădată?

Vama Veche nu mai este doar staţiunea celor care preferă cazarea la cort. În ultimii ani, aici au apărut tot felul de vile şi hoteluri, iar preţurile sunt făcute parcă să îi sperie pe vamaioţi.

Construit recent, Hotelul Jakuzzi vă oferă cazare la numai 150 de metri de plajă la preţuri ce variază între 150 de lei pentru o cameră dublă şi 400 de lei pe noapte pentru un apartament cu două camere sau o garsonieră.

Şi mai aproape de plajă a fost construit Hotelul Bourbon, care pune la dispoziţia clienţilor 22 de camere. Toate camerele au vedere la mare şi costă 200 de lei pe zi.

Cazare mai ieftină găsiţi la Casa La Meduza, situată la 150 de metri de plajă, care are în curte şi loc de campare. O cameră dublă costă între 70 şi 100 de lei pe zi, iar la sejururi de peste cinci nopţi, tarifele sunt negociabile.

O ofertă specială o găsiţi la Pensiunea Casa Luca, unde, de la balcon, puteţi admira Marea Neagă, iar de pe terasa situată pe acoperişul clădirii puteţi vedea întreaga staţiune. Preţul unei camere variază între 120 şi 150 de lei pe zi, iar un apartament de două camere vă scoate din buzunar 400 de lei.

O ultima propunere este Casa cu Pisici, unde o cameră costă între 80 şi 100 de lei pe zi. Aici aveţi la dispoziţie o curte mare unde puteţi pregăti un grătar pe cinste.

Un singur tren spre mare

Pentru a ajunge cu maşina în staţiunile de pe Litoral, aveţi mai multe rute pe care le puteţi folosi. Prima ar fi să treceţi cu bacul, fie pe la Galaţi, fie pe la Brăila. O altă variantă este celebrul traseu Galaţi - Brăila - Viziru - Constanţa.

Dacă vreţi să plecaţi cu trenul, trebuie să ştiţi că există o singură garnitură spre litoral, cu plecare la ora 6,50 dimineaţa. Este un tren Interregio, care ajunge la Constanţa după 3 ore şi 54 de minute, iar biletul costă 65 de lei. Din Constanţa există indicatoare spre fiecare staţiune în parte, iar dacă nu sunteţi cu maşina puteţi lua maxitaxi sau cu trenul către destinaţia aleasă.

Cu maxitaxi e mai ieftin

Pentru cei care doresc să ajungă pe litoral, dar nu au maşină, şi nici nu sunt fani ai CFR-ului, există foarte multe oferte din partea operatorilor de maxitaxi. Cursele spre Constanţa pleacă din autogară, din faţa Spitalului Judeţean sau din faţa Hotelului Magnus. Sunt operatori care au staţie şi la Şendreni, pentru cei care nu locuiesc în Galaţi. Preţurile variază între 35 şi 45 de lei, iar orele de plecare sunt între 01,30 (se ajunge în Constanţa la ora 5.00) şi ora 17,00 (se ajunge la destinaţie la ora 20,30). Tot ce trebuie să faceţi este să căutaţi oferta care vi se potriveşte.

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.