PAMFLET/ Galaţiul a devenit sustenabil ecologic: Zeci de hectare de furnale au fost defrişate

PAMFLET/ Galaţiul a devenit sustenabil ecologic: Zeci de hectare de furnale au fost defrişate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creşterea ecologică la Galaţi e de 10 la sută pe an

Confuzia pe care autorităţile locale o fac de 23 de ani încoace între termenii "economie" şi "ecologie" transformă Galaţiul în singurul oraş de pe planetă care a întors armele împotriva evoluţiei. După ce în anii '80 a atins nivelul maxim de dezvoltare industrială, Galaţiul a început în 1990 procesul de întoarcere la rădăcini. Zeci de hectare de industrie au fost redate naturii datorită unui adevărat boom ecologic. "Ecologia locală duduie. Avem creştere ecologică de 10 la sută în fiecare an, s-au creat mii de locuri de luncă. Ne-am axat pe producţia de clorofilă, în scurt timp vom ajunge lideri mondiali în procesul de fotosinteză. Din păcate, asta înseamnă şi o schimbare a mediului. Organizaţiile înternaţionale de mediu de afaceri ne acuză că suntem vinovaţi de îngroşarea stratului de ozon şi de procesul de răcire globală", a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Deşi poate părea un lucru bun, procesul de evoluţie ecologică are şi o serie de reacţii adverse: oamenii sărăcesc din ce în ce mai mult, nu îşi mai permit case, vor fi nevoiţi să se întoarcă în peşteri şi să trăiască din culesul fructelor şi vânat. Organizaţiile locale de mediu de afaceri au luat deja atitudine. "Să fim bine înţeleşi: noi nu suntem împotriva progresului ecologic, însă considerăm că prea mult verde dăunează. Prea multe păduri de furnale au fost puse la pământ, iar în locul lor au apărut turnuleţe de sălcii, nuci şi tei. Dacă se continuă în acest ritm, nu vom mai putea respira miros curat de bani în viitorul apropiat", a declarat Marcel Inflaţie, preşedintele Organizaţiei "Salvaţi Avântul Economic".

Universitatea "Dunărea de Jos" cheamă în service 500 de absolvenţi pentru defecţiuni la sistemul de gândire

Aproximativ 500 de absolvenţi ai Universităţii "Dunărea de Jos", promoţiile 2000-2013, vor fi rechemaţi în service din cauza unor defecţiuni la motorul superior. Asta după ce o serie de firme care au angajat absolvenţi gălăţeni de facultate au reclamat deficienţe de funcţionare cauzate, din câte se pare, nu de cei şapte ani de acasă, ci de cei trei ani academici. "Am remarcat mai întâi o serie de scurgeri de bale. Asta ne-a pus pe gânduri. Apoi, când li se cerea câte o lucrare, veneau la maistru şi îl întrebau cât îi costă să le dea o lucrare gata făcută. Mereu întrebau cât mai merge şpaga şi stăteau cu hands-free ca să le dicteze cineva de afară ce să facă", a declarat unul dintre patronii care au angajat absolvenţi "Dunărea de Jos". Conducerea universităţii a decis să readucă în service întregul lot de absolvenţi defecţi ca să remedieze problemele. "Le ştergem creierul şi apoi îi trimitem să se specializeze la alte universităţi din ţară, cu care avem contract. În câteva luni se rezolvă", a declarat rectorul Iulian Bârsan.

Un balaur care se hrănea cu virgine a murit de foame după ce a avut proasta inspiraţie să se mute în campusul studenţesc

Moment inedit în campusul studenţesc "Al. I. Cuza". Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa Mediului au descoperit cadavrul unui balaur despre care surse bine informate afirmă că avea obiceiul să se hrănească cu tinere virgine. "În urma autopsiei efectuate am constatat că motivul decesului a fost inaniţia. După estimările noastre, balaurul nu mâncase mai nimic cam din luna martie", a declarat cercetătorul Aurel. Misterul care înconjura moartea balaurului a fost risipit după ce poliţiştii care au investigat cazul au aflat că vietatea se mutase în campusul studenţesc taman în luna martie. Cercetătorul Aurel afirmă totuşi că e posibil ca în toate aceste luni balaurul să fi mâncat ceva, altfel fiind imposibil să fi supravieţuit atâtea luni. "Nu ştim ce a mâncat, însă estimăm că a luat această ultimă masă undeva la începutul lunii aprilie. Asta e tot ce ştim", a mai spus cercetătorul Aurel. În orice caz, poliţiştii au clasat dosarul balaurului mort de foame, întrucât aveau de investigat, tot în campus, dispariţia suspectă pe 3 aprilie a unui student la Calculatoare, fost olimpic internaţional la Fizică şi Matematică.

Bacalbaşa face curăţenie la CJ: "Voi angaja doar javre şi căţele"

Preşedintele Nicolae Spiderman Bacalbaşa e decis să umble serios la schema de personal din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi întrucât prea mulţi dintre angajaţi au apucături umane. "Gata, m-am hotărât, fac curăţenie. Nu reuşesc să fac nimic pentru acest judeţ cu aceşti... mi-e şi oarecum să rostesc cuvântul... cu aceşti... oameni. Latru zilnic la ei, nimeni nu pricepe. Nu se mai poate în acest fel. Îi dau afară pe toţi şi, în locul lor, voi angaja numai javre şi căţele. Voi modifica şi programul de lucru, se va lucra numai noaptea, ca să putem lătra la lună în voie. Să vezi atunci cum voi hrăni tot judeţul cu colacii din coada angajaţilor de la CJ", a declarat preşedintele Spiderman Bacalbaşa.

Şoferi de maxi-taxi arestaţi: "Au organizat curse ilegale cu nişte melci vitezomani"

Cel puţin şapte şoferi de maxi-taxi din Galaţi au ajuns în arestul poliţiei după ce s-a descoperit că au organizat liniuţe pe Brăilei cu o gaşcă de melci vitezomani. "Au organizat adevărate curse. Porneau câte un maxi-taxi şi un melc în paralel. Şoferul o forja până la maximum şi cu greu reuşea să-i facă faţă melcului. Asta pentru simplul motiv că, din obişnuinţă, şoferii aşteptau să se fac de cinci ori verde la fiecare semafor", a spus un poliţist.

Gluma anului la TV Galaţi: "Băieţi, s-au băgat salariile pe carduri!"

Un angajat TVG cu simţul umorului era cât pe ce să o fure de la colegii de redacţie după ce a făcut o glumă nesărată. El a anunţat în fumoar că s-au băgat lefurile pe carduri. "E un tip glumeţ, dar de data asta a mers prea departe cu poantele. Înţelegem, mai faci o glumă cu tentă sexuală, mai faci poante cu graşi, cu homosexuali, dar să meargă atât de departe încât să facă glume cu salariile... mi se pare exagerat", a declarat şeful TVG, Florin Pâslaru.

Discovery filmează la Galaţi un documentar cu dinozauri: "După negocieri dure, Durbacă a acceptat"

Celebrul canal de televiziune Discovery va face un film documentari despre dinozauri, în care va juca politicianul local Eugen Durbacă. "De multă vreme ne doream să facem un documentar despre dinozaurii care încă mai trăiesc. Am negociat dur, dar până la urmă l-am convins pe domnul Durbacă să apară la noi. Vom demonstra cu această ocazie că dinozaurii nu au dispărut încă, ci sunt printre noi", a declarat un oficial Discovery.

În sfârşit, Marius Stan va prelua prerogativele de primar / Mihai Costache intră în concediu de odihnă

În perioada în care Mihai Costache va fi în concediu de odihnă, dreptul de semnătură pentru toate documentele oficiale ale Primăriei Galaţi va reveni lui Marius Stan. "A boierit Stan cât a boierit, dar de acum va intra în pâine. Nu a avut de ales, trebuia să îşi ia şi Costache concediu de odihnă", a declarat o sursă din Primărie. Costache l-a avertizat totuşi pe Stan să fie atent ce documente semnează în lipsa lui, întrucât în următoarele săptămâni urmează să se parafeze construcţia tunelului pe sub Dunăre.

De ce vrea Stan pod la Galaţi: "Refacem legătura cu I.C. Brătianu"

Acuzat că s-a desprins de valorile liberale primarul Marius Stan s-a hotărât să facă tot ce îi stă în puteri ca să facă podul peste Dunăre la Galaţi. "Voi reface puntea de legătură cu I.C. Brătianu. Să văd atunci cum mă mai acuză colegii că nu mă interesează de liberalismul adevărat", a declarat Marius Stan.

Joi, timp de două ore, nu s-a dat niciun tun la Galaţi, însă, din nefericire, şedinţa de CL a trebuit să se încheie

Fenomen interesant la Galaţi joi seară între orele 17,00 şi 19,00. Timp de două ore nu s-a înregistrat niciun tun în oraş, toţi consilierii locali fiind prezenţi la şedinţa ordinară. "Chiar ne întrebam ce se întâmplă, de ce nu mai fură nimeni nimic. Apoi am citit în presă că e şedinţă de CL şi ne-am liniştit", a declarat un poliţist.

Badea Ion, încântat de mutarea Oţelului la Garvăn: "Ne întoarcem acasă, la noi la ţară"

Antrenorul Oţelului Galaţi, Badea Ion, este în culmea fericirii după ce patronul Dan Grigore Adamescu a anunţat că va muta echipa de fotbal în localitatea Garvăn, judeţul Tulcea. "Pe mine nu mă interesează că echipa va deveni astfel regională, reprezentând Galaţi-Brăila-Tulcea, pe mine mă interesează doar că ne întoarcem acasă, la ţară. Nici mie, nici lui Silviu Ilie nu ne place la oraş, aşa că de-acum vor veni şi rezultatele", a spus Badea Ion. Patronul Adamescu spune că a ales Garvănul din mai multe motive, însă cel mai important a fost cel economic. "Dacă ne duceam în alt sat trebuia să schimbăm fularele cu FCOG. Aşa, nu mai e nevoie: suntem Fotbal Club Oţelul Garvăn. Mai puteam merge la Ghidigeni, dar era prea departe", a spus Adamescu.

Redacţii Adverse


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1682 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.