Jurnalul întunecării: Prizonieră în capcana propriei minţi (VIII)

Jurnalul întunecării: Prizonieră în capcana propriei minţi (VIII)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dar atitudinea ei era conformă unor principii şi idei - să colaboreze bine cu doctorul psihiatru, dar să şi respingă figurile colorate la faţă. De opt ani, nu vrea să vorbească în limba română. Ba în germană, ba în italiană, iar în prezent în franceză.

Boala ei este la apogeu. Aproape nici un medicament n-o face să renunţe la nişte manii - că are un soţ. Dacă i s-ar face o fişă psihologică aceasta s-ar prezenta cam aşa: vârsta - 24 de ani, planeta - Uranus, ţara - Franţa, profesie - fotomodel.

Are un hobby - de a privi la televizor canalele de modă, de a cumpăra reviste de modă. Considerându-se fotomodel, nu-şi doreşte decât cosmetice de firmă, scumpe. Cum să intru eu într-un asemenea joc suprarealist? Insistă până obţine acel obiect.

Pretenţii peste pretenţii. Internări peste internări. Toate tratamentele i-au stricat neuronii, i-au deteriorat părul, dinţii, precum şi funcţionarea altor organe. Mă întreb până unde merge disperarea mea.

Când vine acasă de la spital, se izolează în camera ei şi comunicarea este aproape inexistentă. Vreau s-o provoc cu probleme de cultură generală, istoria Franţei, geografie. Imediat îi încep durerile de cap. Ce se va întâmpla cu ea? Oana are nevoie de supraveghere permanentă şi de foarte mult ajutor.

Souffrance d’où viens-tu? Bonheur où es-tu?

(Suferinţă, de unde vii? Fericire, unde eşti? A avut o copilărie fericită în mijlocul unor părinţi care-i satisfăceau toate mofturile. Apariţia, la o distanţă de şapte ani, a surorii ei Gabriela, i-a răsturnat tot egoul ei, perimetrul ei de joacă cu păpuşile. I se părea că se simţea neglijată. Am antrenat-o pe Oana de a o vedea ca o păpuşă vie, să o hrănească. Astfel o implicam într-o apropiere faţă de surioara ei. Dar acţiunile ei agresive faţă de Gabriela erau imprevizibile, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele. De unde un întreg scandal.

Citit 2533 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.