Raid prin centrele de colectare: Galaţi, oraşul oamenilor generoşi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Raid prin centrele de colectare: Galaţi, oraşul oamenilor generoşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenilor le pasă de drama cumplită prin care trec familiile din comunele afectate de inundaţii şi au decis, din puţinul lor, să ajute. Centre de colectare a bunurilor de care au nevoie cei care au pierdut tot s-au deschis peste tot, în şcoli, la sediile partidelor politice, în biserici sau în diverse instituţii publice. Am vizitat ieri trei dintre cele mai importante centre de colectare, pentru a vedea ce anume donează gălăţenii pentru sinistraţi.

Consultaţii pentru copii

La Spitalului Militar de Urgenţe „Dr. Aristide Serfioti” din Galaţi funcţionează unul dintre primele centre deschise în Galaţi, sub coordonarea Fundaţiei Suport Medical Activ, condusă de dr. Marcela Dragomir. „Noi avem deja proiectul educativ-umanitar «Ajută un copil să crească sănătos», şi pentru că s-a întâmplat nenorocirea asta am zis să ajutăm. Am ţinut legătura cu jandarmii şi militarii care ne-au fost pacienţi şi am aflat care sunt problemele. Noi strângem în primul rând rechizite, săpun, detergenţi, şi haine. Mai avem şi nişte bănuţi ai asociaţiei, cu care vrem să cumpărăm caiete şi pixuri şi să le ducem directorilor de şcoli, să le împartă cui trebuie. Perioada 30 octombrie - 4 octombrie este Săptămâna Sănătăţii şi le-am lansat deja o invitaţie colegilor medici şi asistenţi să mergem voluntar să facem consult medical copiilor din zonele afectate”, ne-a declarat dr. Dragomir. În momentele de respiro, când nu au pacienţi sau în afara programului, cadrele medicale sortează hainele şi le pun în saci.

Trofeul carităţii

La Patinoar, etajul întâi, sala trofeelor de la CSM Dunărea găzduieşte sacii cu ajutoare donaţi, în mare parte, de părinţii copiilor sportivi, dar şi de gălăţeni. Alimentele nu pot fi depozitate în incinta clubului sportiv, dar hainele curate, sortate pe mărimi, lenjerie, pături, vor ajunge la cei mai afectaţi sinistraţi, duse personal de oamenii clubului, după cum ne-a asigurat Claudiu Stoian.

Şi la Stadionul "Oţelul" funcţionează, aşa cum v-am informat deja, un punct de colectare unde s-au strâns saci cu îmbrăcăminte, apă, alimente de bază şi conserve, care vor ajunge la sinistraţi după consultarea primarilor din comunele afectate.

  

Citit 3248 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.