Investiţie pe bani europeni / Galaţiul va avea un centru de zi pentru copiii cu autism

Investiţie pe bani europeni / Galaţiul va avea un centru de zi pentru copiii cu autism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că în Galaţi există peste 55 de copii cu autism, care au nevoie de terapii de grup şi individuale, sub supraveghere, Primăria va amenaja un centru de zi, cu bani europeni. În acest scop va fi mansardată clădirea din Ţiglina II, de pe strada Constructorilor nr. 29, la parterul căreia funcţionează un ambulatoriu pentru copii.

Conform proiectului, corpul A, existent, va fi mansardat, iar corpul B1 supraînălţat pentru a prelungi cursa liftului cu încă un nivel, necesar pentru deservirea mansardei. În cadrul proiectului vor fi amenajate grupuri sanitare distincte pentru femei, bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi, centrala termică va fi mărită, vor fi instalate aparate de climatizare, iar imobilul va fi racordat la reţeaua de gaze naturale, fiind schimbate instalaţiile electrice. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, iar sursa de finanţare o reprezintă 3.166.394 de lei, fonduri nerambursabile.

Centrul de zi este destinat persoanelor cu vârsta începând de la 2 ani care au tulburări la nivelul interacţiunii sociale, tulburări de comunicare verbală şi nonverbală, tulburări la nivelul imaginaţiei şi repertoriu restrâns de interese şi comportamente.

Citit 1239 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.