Alcool, înjurături şi ţipete în parcul de la Spicu

Alcool, înjurături şi ţipete în parcul de la Spicu
b
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Problema găştilor zgomotoase de tineri care îşi fac veacul prin spatele blocurilor ne-a fost semnalată la aproape fiecare vizită prin cartierele gălăţene. Cei care locuiesc în zona Spicu se plâng de faptul că sunt deranjaţi de adolescenţii care fac gălăgie până târziu în noapte. "În jurul blocului N toată vara s-au strâns mai multe grupuri de tineri care beau, ţipau şi înjurau până la 1 sau 2 dimineaţa. Chiar şi cu geamurile închise era imposibil să dormi. Iar situaţia se repetă pe băncile din parcul C. Negri, care sunt doar la o aruncătură de băţ de bloc. Tinerii cumpără alcool de la magazinele din staţia din apropiere (de pe strada Navelor - n.r.) şi-l beau pe bănci. Este dorinţa majorităţii locatarilor ca autorităţile să asigure liniştea în zonă. Vrem ca organele de ordine să fie mult mai active, mai prezente şi să nu mai întoarcă privirea atunci când văd ceva ce contravine legii", spune Alexandru Vasile, un gălăţean venit la întâlnirea cu cititorii.

"Parcul are nevoie de un peisagist"

Cititorul a propus şi câteva soluţii la problema ridicată. În primul rând, în opinia sa, un peisagist al Municipalităţii ar putea să gândească o reamenajare a parcului. "Băncile din parc ar trebui repoziţionate pe un alt amplasament, cât mai departe de faţada vestică a blocului N. Astfel, zgomotele făcute de cei care stau noaptea în parc nu ar mai fi resimţite atât de puternic de proprietarii apartamentelor din faţada vestică a blocului", mai spune Alexandru Vasile.

Consignaţii nefolositoare

Prezenţa tinerilor în număr mare în zonă este favorizată, cred cititorii, mai ales de cele patru chioşcuri amplasate chiar în staţiile de autobuz de pe strada Navelor. "Magazinele alea au program non-stop, motiv pentru care toată noaptea e o forfotă fără încetare în zonă. Opresc maşini şi unii dintre şoferi claxonează chiar dacă e 3 dimineaţa. Pentru că aici se vând în special băuturi alcoolice, tinerii cumpără şi merg pe băncile din parc sau în scările blocurilor pentru a bea. Nu ştiu ca poliţia să fi dat vreo amendă pentru consum de alcool în locuri publice. Cred că ar trebui ca aceste magazine să fie desfiinţate, reamplasate în altă parte a străzii", spune un alt gălăţean.

Citit 3193 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2013 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.