Purtat pe drumuri de câteva luni: Un gălăţean vrea să dea bani Primăriei

Purtat pe drumuri de câteva luni: Un gălăţean vrea să dea bani Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A trimis o adresă Primăriei la care nu a primit răspuns nici la mai bine de 30 de zile, a fost în audienţă la viceprimarul Radu Cosca, a fost la Direcţia de Fiscalitate şi de acolo la Relaţii cu Publicul, a stat în picioare la cozi, în ciuda faptului că este o persoană cu handicap locomotor accentuat, dar nu i-a folosit la nimic. Tot ce vrea gălăţeanul este să dea nişte bani Primăriei, dar primeşte doar piedici. Gălăţeanul Corneliu Nelersa ne-a sesizat problema sa în speranţa că măcar în acest fel va fi ajutat.

Un apartament şi o groază de probleme

Povestea a început în vară, când unchiul lui a decedat, iar mama şi mătuşa lui au devenit prin moştenire proprietarele unui apartament situat la blocul C 20, din Ţiglina I, faimosul bloc surpat şi reabilitat de Primărie. Conform legii, în urma reabilitării blocului s-a instituit o ipotecă în valoare de 50.673 de lei, pentru 25 de ani, asupra apartamentului 42. Unchiul decedat a avut un venit net din pensie de aproximativ 960 de lei şi a fost scutit de plata ratelor lunare, suma iniţială diminuându-se cu sumele aferente lunilor trecute de la revenirea unchiului în apartamentul consolidat. Cele două moştenitoare vor să vândă apartamentul, şi cum e puţin probabil să fie cumpărat cu tot cu ipotecă, Corneliu Nelersa a încercat în repetate rânduri să afle care este suma actualizată de plată, pentru a o achita şi a se ridica ipoteca.

„Având în vedere că NIMENI nu a putut să-mi dea o lămurire, pe 18 septembrie am depus o adresă, în atenţia primarului, la care nu am primit răspuns”, ne-a sesizat gălăţeanul. Apoi, după cum ne-a povestit, a fost în audienţă la viceprimarul Cosca, unde i s-a promis că problema va fi rezolvată. A fost şi la Fiscalitate, şi de acolo la Relaţii Persoane Fizice, dar tot n-a reuşit să afle nimic.

Uite adeverinţele, nu-s adeverinţele!

Ne-am interesat şi noi la Primăriei, de unde am aflat că pentru a afla suma de plată a ipotecii, gălăţeanul trebuie să prezinte adeverinţele de venituri ale celor două moştenitoare ale apartamentului, iar în funcţie de acestea se vor stabili ratele lunare ale ipotecii şi cuantumul total. Când i-am transmis acest lucru, gălăţeanul a rămas siderat: „Se pare că cei de la Primărie, unii, nu toţi, depăşesc puterea mea de înţelegere. Este drept că în adresa mea, trimisă Primăriei, în ultimul paragraf, am scris că «doresc să ştiu cu cât scade suma iniţială/luna, având în vedere că veniturile celor două moştenitoare sunt sub venitul mediu pe ţară». La această adresă am ataşat copii după cupoanele de pensie ale celor două moştenitoare. Deşi au copiile xerox ale cupoanelor sub nas, e mai uşor, se pare, să spună ca «ăla n-a adus»", ne-a spus, amărâ,t gălăţeanul. Poate că văzându-i povestea în ziar autorităţile vor găsi o soluţie. În fond, omul nu vrea decât să le dea nişte bani.

Citit 2284 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.