Acces restricţionat pentru maşini, în curtea Spitalului Judeţean Galaţi

Acces restricţionat pentru maşini, în curtea Spitalului Judeţean Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spaţiu doar pentru automobiliştii cu „muncă de răspundere” * 500 de automobile, pe 150 de locuri * Concurenţă mai ceva ca odinioară la  admiterea la Medicină *

Construit în urmă cu mai bine de trei decenii, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi are o sumedenie de probleme care afectează deopotrivă bolnavii şi personalul unităţii. S-a tot scris despre cele mai importante dintre acestea, în special cele legate de calitatea actului medical, de confortul pacienţilor internaţi.

Nu şi despre curtea rămasă prea mică pentru numărul mare al automobilelor personale, din cauza cărora doar noaptea şi în weekend se poate circula normal pe aleile din vecinătatea spitalului. Noroc de faptul că ambulanţele cu pacienţi nu mai trebuie să intre în curte, în prezent având acces direct din strada Brăilei. Nu de alta, dar presupunând că ar fi reuşit să intre, pentru ieşit n-ar mai fi avut decât o singură posibilitate, în marşarier, exact pe aceeaşi traiectorie.

Problema nu e de azi, de ieri şi, la un moment dat, se vorbea despre soluţia construirii unei parcări private, supraetajate. Cum, la fel ca şi alte iniţiative care ar fi presupus investiţii private în incinta spitalului, şi aceasta a generat comentarii bazate pe suspiciuni neonorante, nu s-a mai auzit nimic despre respectiva parcare cu etaj, iar curtea spitalului este tot mai aglomerată.

Drept urmare, actuala conducere a celei mai mari unităţi medicale din judeţ a decis să ia taurul de coarne şi să instituie selecţia automobilelor care pot poposi în curtea spitalului. Altfel, nu se mai poate.

Directorul adjunct medical, prof. dr. Nicolae Bacalbaşa, a declarat: „Parcarea a fost proiectată pentru 150 de autovehicule, această capacitate fiind suficientă în urmă cu 35 de ani. La ora actuală, salariaţii noştri au peste 500 de autoturisme, care, evident, nu au cum să încapă. Aplicându-se principiul cine ajunge primul apucă loc de parcare s-a ajuns la o situaţie extrem de incomodă”.

„De aceea, pentru a înlătura haosul actual, vom institui o selecţie a maşinilor care pot fi parcate, având drept criterii de selecţie locul în ierarhie, profesia şi nivelul de responsabilitate al activităţii posesorului. Este o măsură nepopulară, dar credeţi-mă că astfel se procedează în spitalele occidentale”.

Managerul unităţii, dr. Călina Lazarovici, a adăugat că doreşte să implice şi Primăria în descongestionarea curţii spitalului, prin amenajarea parcării din faţa Ambulatorului („Policlinicii”) şi mutarea staţiei de taxi: „Câştigul ar fi dublu. Pe de-o parte, un acces mai facil al ambulanţelor care vin la UPU şi, pe de alta, spaţiu de parcare pentru restul personalului nostru şi aparţinători”.

Teoretic, nici la ora actuală nu poate intra oricine cu maşina în curtea spitalului, barierele montate de vechea conducere putând fi deschise doar pentru (sau de) posesorii legitimaţiilor şi cardurilor de acces. Doar teoretic…

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.