Jumătate dintre buteliile controlate de Protecţia Consumatorilor Galaţi aveau deficienţe

Jumătate dintre buteliile controlate de Protecţia Consumatorilor Galaţi aveau deficienţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat chiar acum o lună un control la distribuitorii şi vânzătorii de butelii din judeţul Galaţi. Culmea este că aproape jumătate dintre cele 400 de butelii verificate au fost oprite de la vânzare, pentru că prezentau diferite nereguli.

Toate problemele găsite erau la buteliile de tip vechi. Unele aveau garda de protecţie deformată, altele nu aveau inscripţionate (prin poansonare) numărul şi anul fabricaţiei şi nici sigla agentului economic constructor. Mai grav, altora le lipsea inscripţionarea (prin vopsire) a lunii şi anului scadenţei ISCIR, ceea ce însemna că cel care folosea butelia nu ştia când trebuie verificată buna funcţionare a acesteia, sau dacă nu cumva această scadenţă a trecut deja.

În total, comisarii au verificat, în municipiul Galaţi şi în mediul rural, patru distribuitori de butelii, precum şi o firmă care le comercializa. Ei au aplicat patru amenzi în valoare totală de 30.000 de lei şi un avertisment şi au oprit de la vânzare 187 de butelii.

„Oamenii au dreptul să refuze buteliile deformate, ruginite sau cu deteriorări cauzate de foc. De asemenea, nu ar trebui să le primească nici pe cele care nu au inscripţionate (prin vopsire) termenul de verificare ISCIR şi, mai ales, pe cele care au acest termen expirat”, îi atenţionează pe gălăţenii care folosesc butelii şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, Carmen Tudor.

Citit 897 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.