Povestea tinerei ucise în Franţa: Cu doi copii, cerşea pe străzile Galaţiului

Povestea tinerei ucise în Franţa: Cu doi copii, cerşea pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viaţa nu a fost deloc uşoară pentru Emanuela Maria Mereuţă, tânăra care la nici 20 de ani a fost ucisă cu bestialitate în Franţa. Pe fondul sărăciei şi al traiului într-o familie dezorganizată, şi-a luat destinul în propriile mâini de la o vârstă destul de fragedă, la care alte fete sunt încă pe băncile şcolii.

„A fugit din centrul maternal”

De la directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Manon Cristoloveanu, am aflat că Emanuela s-a îndrăgostit de soţul şi tatăl copiilor ei pe la 13 ani. „La 15 ani a născut prima fetiţă, iar în septembrie 2011 avea deja al doilea copil. Atunci am găsit-o noi pe stradă, la cerşit, şi am adus-o la centrul maternal. Prima fetiţă avea doi ani, iar cea de-a doua avea doar trei luni. A stat foarte puţin la noi. Soţul ei venea tot timpul şi făcea scandal. Într-o zi, ne-am trezit că Emanuela a fugit din centru. Am readus-o înapoi şi a decis să-şi dea cea de-a doua fetiţă în plasament, după care a plecat iar. Pe 31 decembrie 2012 s-a născut al treilea copil al ei - băieţelul care se află acum în grija bunicii”, îşi aminteşte Manon Cristoloveanu.

„Vom vedea ce se întâmplă cu ceilalţi doi copii”   

Directoarea de la DGASPC susţine că acest caz este monitorizat îndeaproape: „Am văzut că fata cea mare ar fi la o vecină, iar bunica se plânge că n-ar avea cu ce să-i crească. Nu chiar acum, pentru că nu este normal, dar în câteva zile vom merge să vedem ce se întâmplă şi cu ceilalţi doi copii ai tinerei decedate, dacă avem motive să-i luăm şi să-i dăm în plasament sau pot rămâne în familie”, mai spune Manon Cristoloveanu.

Citit 4071 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.