"Mafia din sistemul sanitar este cea care dictează totul"

"Mafia din sistemul sanitar este cea care dictează totul"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amânarea implementării unor proiecte în domeniul sanitar ne afectează, până la urmă, pe fiecare dintre noi, pentru că banii din sănătate, şi aşa insuficienţi, sunt cheltuiţi adesea total ineficient. Prin intermediul unui sondaj de opinie am urmărit să aflăm care este părerea gălăţenilor despre aceste amânări.

Maria Guşă, 60 de ani, pensionară (foto): "Toţi factorii de decizie, toţi cei care ar putea să grăbească reformele din domeniul sanitar sunt mână în mână şi nu au niciun interes să termine lucrurile la timp. Interesele lor personale sau de partid sunt cele care primează. Drept consecinţă, oamenii simpli suferă, în timp ce aleşii se îmbogăţesc pe spatele lor. Din  păcate, asemenea lucruri se întâmplă peste tot, nu doar în sănătate".

Gheorghe Grigoraş, 62 de ani, pensionar: "Mafia din sistem este cea care dictează. Sincer să fiu, după atâţia ani de minciuni şi de promisiuni neonorate, nu mai am încredere nici măcar în mine. Problema este cât se poate de simplă: corupţia în România este generalizată. De la cel mai mic până la vârful piramidei, fiecare încearcă să obţină ceva. Nu mai avem respect pentru nimic şi nici nu mai ştim de frică. Nu credeam că o să ajung să spun asta, dar probabil ne-ar trebui o nouă perioadă de regim comunism, în care să învăţăm din nou puţină disciplină".

Anonim: "Problema cardului naţional de sănătate este în primul rând una politică. Dacă se dorea, ar fi fost implementat de mai multe ori până acum. La cum au decurs lucrurile, însă, nu cred că ne vedem cu aceste documente în buzunare nici de la începutul lui 2015. Am fost de mai multe ori dezamăgit de sistemul medical de stat, motiv pentru care acum apelez la privat. Oricum, banii pe care îi plătesc la "privat" aş fi nevoit să-i dau şi la "stat", sub formă de şpagă".

Citit 1351 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.