Află care este cel mai bine vândut medicament în farmaciile din România

Află care este cel mai bine vândut medicament în farmaciile din România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai bine vândut medicament din lume în ultimii ani este Lipitor, potrivit capital.ro. Doar în anul 2006, produsul farmaceutic a avut vânzări de aproape 14 miliarde de dolari. Acest medicament generic este unul dintre cele mai folosite pentru reducerea colesterolului. Pe durata valabilităţii patentului, Lipitor a avut vânzări totale de 131 miliarde de dolari, mai mult decât dublu faţă de al doilea cel mai bine vândut medicament al tuturor timpurilor, Plavix.

Produs de "Bristol-Myers Squibb", Plavix este indicat pentru reducerea evenimentelor aterosclerotice (infarct miocardic, accident vascular cerebral etc).

Deşi pe locul 3 în topul istoriei vânzărilor, cu 6,2 miliarde de dolari în anul de vârf 2012, Humira este la acest moment cel mai bine vândut medicament din lume. Estimările arată că vânzările acestui produs vor ajunge la 11,2 miliarde de dolari în 2016, creştere frânată de apariţia unor alternative orale mai ieftine, odată cu expirarea patentului.

Cel mai bine vândute medicamente din România sunt cele pentru afecţiuni cardiovasculare, din care s-au vândut 122,8 milioane de cutii, în valoare de 2 miliarde de lei, în perioada octombrie 2012 - septembrie 2013, arată ultimul raport al Cegedim. Potrivit aceleiaşi surse, cel mai bine vândut medicament ca volum a fost, în perioada iunie 2012 - mai 2013, Algocalminul (cu 10,4 milioane de cutii vândute), în timp ce Pegasys a fost cel mai bine vândut medicament ca valoare (193,3 milioane de lei).

Citit 2519 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.