Mai multe joburi în străinătate decât în Galaţi. 150 de locuri de muncă în Marea Britanie

Mai multe joburi în străinătate decât în Galaţi. 150 de locuri de muncă în Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alte oferte disponibile prin Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă sunt în Germania, Olanda, Irlanda, Ungaria şi Malta * În judeţul nostru sunt vacante, azi, doar 30 de posturi


Dacă vă luaţi inima în dinţi şi vă decideţi să plecaţi din ţară, atunci trebuie să ştiţi că, în acest moment, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are mai multe oferte de muncă în străinătate decât în Galaţi.

Potrivit listei joburilor vacante pentru 9 ianuarie, în Galaţi aveţi doar 30 de locuri de muncă, dintre care zece în domeniul confecţiilor, iar opt ca muncitor necalificat. În schimb, în străinătate sunt disponibile peste 300 de locuri de muncă. E drept, pe acestea din urmă concurează toţi cei aflaţi în căutarea unui job în toate judeţele din ţară, nu doar cei din Galaţi.

Salarii începând cu 2.000 de euro pe lună

Jumătate dintre ele sunt în Marea Britanie, toate pentru un post de asistent medical, pe durată determinată sau nederminată, în spitale din diverse localităţi. Program de lucru este de 37,5 ore pe săptămână, cu 27 de zile de concediu pe an, la care se adaugă opt zile libere cu ocazia sărbătorilor legale. Salariul oferit variază între 21.000 - 27.901 lire brut pe an, cu alte cuvinte pornind de la 2.000 de euro lunar. Britanicii cer cunoştinţe temeinice de limba engleză şi o experienţă de minim şase luni şi înregistrarea în corespondentul britanic al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Alte oferte în străinătate sunt pentru Germania, unde se caută, de asemenea, asistenţii medicali, care ajung să fie plătiţi cu 1.600 de euro pe lună, dar şi educatoarele şi bucătarii. Şi irlandezii au posturi vacante în spitale, tot de asistent medical, dar şi de psihiatri. În schimb, olandezii caută măcelari, Malta are nevoie de un singur bucătar, iar Ungaria de ingineri mecanic.

Citit 4165 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.