Sfântul Antonie cel Mare, cinstit la Galaţi

Sfântul Antonie cel Mare, cinstit la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În fiecare an, la data de 17 ianuarie când Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, creştinii parohiei gălăţene din cartierul Micro 21, care-l au ca ocrotitor, se află în zi de sărbătoare.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica cea mică a comunităţii. Noul locaş, zidit din cărămidă, se află acum la nivelul acoperişului, urmând să fie aşezate bolta şi turlele.

La slujbă a participat şi un grup de copii ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3, care sunt asistaţi în centrul de zi al parohiei, unde, după programul şcolar îşi fac temele, se joacă, participă la diferite activităţi şi primesc masa de prânz.

După tradiţia parohială, preoţii slujitori împreună cu enoriașii parohiei au pregătit pachete cu hrană caldă, ceai fierbinte şi colivă pe care le-au oferit credincioşilor prezenţi.

La ora amiezii, micii credincioşi au luat prânzul în clădirea centrului social, fiind serviţi de însuşi Înaltpreasfințitul Părinte Casian şi ceilalţi preoţi şi diaconi slujitori.

Centrul de zi pentru copii „Sf. Cuv. Antonie cel Mare“

În anul 2005, parohia „Sf. Cuvios Antonie cel Mare“  a început construcţia unui centru destinat copiilor proveniţi din familii nevoiaşe. Pe parcursul unui an şi jumătate, a fost ridicată o frumoasă clădire care cuprinde o sală de meditaţie, una de calculatoare, două birouri, o sală de mese, o bucătărie şi o magazie. Încăperile centrului sunt dotate şi utilate cu mobilier nou, copiii având toate condiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţilor planificate.

În prezent aici îşi desfăşoară activitatea 50 de copii selectaţi în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social, ei primind pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească şi sprijin în efectuarea temelor primite pentru acasă.

 

 

 

 

 

Citit 2217 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2014 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.