Peste 2.700 de gălăţeni cu viroze şi pneumonii/ Află cum ţii la distanţă bolile de sezon

Peste 2.700 de gălăţeni cu viroze şi pneumonii/ Află cum ţii la distanţă bolile de sezon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2.328 de persoane cu infecţii respiratorii acute au mers săptămâna trecută (13 - 19 ianuarie) la cabinetele medicilor de familie sau direct la camerele de gardă ale spitalelor. După ce au fost consultaţi, doar 77 dintre ei au avut nevoie şi de spitalizare. Restul pacienţilor au urmat acasă tratamentele prescrise de medici. Grupa de vârstă cea mai afectată de viroze respiratorii este cuprinsă în intervalul 5 - 14 ani, cu 770 de cazuri din totalul de peste 2.300.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, alţi 393 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonii. 126 dintre ei au rămas internaţi pentru tratament sub supraveghere medicală. La fel ca în cazul virozelor, tot preşcolarii şi şcolarii între 5 şi 14 ani au fost cei mai predispuşi la îmbolnăvire.

"De la o săptămână la alta, numărul infecţiilor respiratorii continuă să crească, lucru la care ne aşteptăm şi în perioada următoare. Trebuie evitate spaţiile aglomerate şi prost ventilate, iar îmbrăcămintea trebuie adaptată la temperaturile de afară. Este foarte important de reţinut că nu trebuie sub nicio formă să luăm antibiotice fără sfatul unui medic. De cele mai multe ori virozele respiratorii sunt cauzate de virusuri, situaţie în care antibioticele nu au efect". explică directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Din materialul următor puteţi afla pe larg cum vă feriţi atât pe voi, cât şi pe cei dragi de bolile specifice sezonului rece: Sfatul medicului: Cum vă protejaţi de frigul care va lovi Galaţiul (CLICK AICI)

 

Citit 1181 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.