Scrisoare deschisă către primarul Marius Stan: Ce greşeli s-au făcut în problema garajelor

Scrisoare deschisă către primarul Marius Stan: Ce greşeli s-au făcut în problema garajelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima vreme, în presa locală mai ales, s-a bătut şi încă se mai bate monedă pe seama demolării unor garaje construite în diverse locuri din oraş. Pentru a clarifica bănuiala de partizanat a subsemnatuui, vă declar de la început două lucruri: nu am avut şi nu am nici automobil şi nici garaj şi sunt întru totul de acord cu ideea de modernizare a oraşului şi cu ideea de a se demola garajele şi chioşcurile.

După părerea mea, dumneavoastră comiteţi niște grave erori în realizarea acestui proiect de modernizare, mai ales neţinând seama de faptul că, de 24 de ani, România se află în capitalism (e drept, unul de tip românesc) şi că Domnia Voastră sunteţi membru al Partidului Naţional Liberal. Referitor la apartenenţa dumneavoastră politică, doresc să vă amintesc (fără a considera că vă dau lecţii de liberalism) că liberalismul este o doctrină politică şi economică ce proclamă principiul libertăţii politice şi economice a individului. (...)

După părerea mea, vă spun că, în acest caz (iniţiativa de demolare a garajelor, n.r.), aţi comis următoarele greşeli: 1. Înainte de a aduce buldozerul, dumneavoastră trebuie să oferiţi o alternativă acestor oameni. Nu poţi să-ţi arunci singura cămaşă doar pentru că nu este la modă, până nu-ţi cumperi una nouă. Trebuie să gândiţi şi să realizaţi nişte parcări moderne, subterane, supraterane sau de alt tip, unde cei vizaţi de demolare să poată parca autoturismele (desigur, contra cost) şi apoi să nivelaţi locul.

2. Cel de-al doilea abuz (după părerea mea) este că nicăieri nu se pomeneşte despre ce despăgubiri vor primi aceşti oameni, care, mai lesnicios sau ai dificil, au făcut rost de bani pentru a investi în aceste construcţii făcute cu aprobarea Primăriei, Primăria fiind principalul beneficiar de taxe şi impozite rezultate de aici. În acest caz, aceşti oameni s-ar putea organiza într-o asociaţie care să dea în judecată Primăria şi să aibă şi succes în instanţă. Credeţi că, înainte de a demola, aţi eliminat toate soluţiile? Vă dau un exemplu. Locuiesc în Țiglina III. În spatele blocurilor F1, F2 și B7 se află un spațiu generos. Aici se poate organiza o parcare, care ar fi utilizată de riverani. Ştiţi ce ar însemna acest lucru? Descongestionarea totală a străzii din faţa blocului B7 şi a Şcolii nr. 11 şi parţial a Străzii Macedonă din faţa blocurilor F1 şi F2. În felul acesta, accesul copiilor la şcoală nu se va mai face printre maşini, iar trotuarele vor fi degajate total. (...) Referitor la demolarea garajelor, vă spun un proverb chinezesc: ”Sapă fântâna înainte de a-ţi fi sete!” Nu credeţi, domnule primar, că, în cazul acesta, ar trebui să săpaţi fântâna?

Citit 2875 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.