Anul trecut, în Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Filantropie de 5,6 milioane de lei
Foto: Foto: Arhiva ADJ

Anul trecut, în Arhiepiscopia Dunării de Jos/ Filantropie de 5,6 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

86.250 de persoane din Galaţi şi Brăila au beneficiat în anul 2013 de faptele de milostenie făcute cu generozitate de creştinii de la Dunărea de Jos. Toate au însumat suma de 5.694.319 lei, din care 1.174.407 lei provin din parteneriatele Arhiepiscopiei Dunării de Jos cu Consiliul Local Galaţi. Restul sumei a fost colectată în cadrul unor acţiuni filantropice din bănuţul văduvei, al săracului şi al bogatului. Astfel, 2.653.395 lei s-au adunat datorită colectei „Condica Milei Creştine”, 1.634.962 lei în cadrul "Colectei pentru sinistraţi"; diferenţa se datorează demersurilor directe ale Centrului Eparhial al Dunării de Jos şi acţiunilor unor persoane cu dragoste de Dumnezeu şi de semeni. Activităţile filantropice de la Dunărea de Jos s-au desfăşurat, mai ales, în cadrul celor 41 de aşezăminte social-misionare înfiinţate în ultimii ani - cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos - pe lângă bisericile din Galaţi şi Brăila. Aceste centre au hrănit 4.244 de semeni dintre cei mai oropsiţi: copii care provin din familii sărace şi cu risc de abandon şcolar, vârstnici fără sprijin şi tineri în derivă.

1.419 familii de sinistraţi, în grija Bisericii

Anul 2013 a fost anul în care preoţii de la Dunărea de Jos, cu implicarea şi binecuvântarea Arhiereului locului, şi-au îndreptat atenţia şi fapta de milostenie către sinistraţii din Galaţi şi Brăila, afectaţi de inundaţii. 1.419 familii afectate de inundaţiile din septembrie au fost sprijinite cu alimente, îmbrăcăminte, rechizite, obiecte de uz casnic, detergenţi, materiale de construcţie, calorifere, sobe, lemne de foc şi altele de trebuinţă. Valoarea ajutoarelor acordate sinistraţilor este de 1.634.962 lei, sumă la care au contribuit cu 635.676 lei eparhiile ortodoxe române din ţară şi din străinătate şi unele asociaţii sau firme. Diferenţa de 999.286 lei a fost adunată leu cu leu de creştinii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, oameni care ştiu a dărui la necaz şi la durere.

Citit 1163 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 18:09

5 comentarii

 • postat de avenger
  Vineri, 14 Februarie 2014 19:54
  79.116.96.***
  Nu vreau sa iau apararea celor de la ziar, dra nu mai pot abtine sa nu constat ca este SITE-ul lor si, la o adica, daca vor, pot sterge orice comentariu care este nelalocul lui. Asta cu atit mai mult cu cit raspunderea civila si penala pentru comentarii le apartine si lor, proprietarilor site-ului, conform legii.

  De altfel, un site nu este un loc de refulare psiho-pupu, ci un spatiu de informare si, eventual, de lămurire a unor aspecte prin comentarii. Pentru logoterapie exista psihologi și preoti.

  A le reprosa celor de la ziar ca sterg comentariile tembele e ca si cum ai reprosa vecinului tau ca nu-ti da voie sa-ti tii cratita cu tocanitza la el in frigider.

  Sa fim seriosi! Oricine vrea sa fie superliber pe net, poate sa-si faca un blog. Unde poate sa scrie ce-i tuna prin minte.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Ema Condescu
  Vineri, 14 Februarie 2014 13:36
  217.231.97.***
  de ce ati scos comentariul lui ”Ionel”...e o societate libera - daca a spus ceva gresit sa plateasca iar de nu lasati-i comentariul
  JOS CENZURA!!!! RUSINE...madam
  cu alta ocazie dadeati copy-paste de pe alte articole favorabile si le puneati langa articole in care se spunea adevarul despre un protejat de a lui casio..stiti dvs despre ce este vorba...
  rusine...
  asa inteleg unii jurnalismul...
  1
  2
  Raportează
 • postat de janel
  Vineri, 14 Februarie 2014 08:14
  5.13.147.***
  Aș,..... au luat de la saraci si au dat unora mai saraci, dupa ce si-au oprit ZECIUIALA.........,sau mai mult?nu vom sti niciodata.
  frasinele, nu sta, rupei capul, e un moldovean imputit, si pentru ca e negru sigur se drogheaza, sau nu ti-ai luat prostamolul si te-ai constipat la cap?
  0
  1
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Vineri, 14 Februarie 2014 08:05
  83.103.186.***
  Ionel esti mult ramas in urma,sansa Braila-Galati ca si zona metropolitana este unica salvare pentru redresarea,eventual dezvoltarea regiunii.Animozitatile,orgoliile"istorice"intre unii si altii,observ acum si de natura religioasa n-ar trebui sa mai existe in aceasta etapa a globalizarii.Interesant de stiut de unde au aceste sume uriase,cum de reusesc ei,prelatii.preotii "saracii" sa faca atita pomana,de unde atita banet?Cum verifica autoritatile statului legalitatea actiunilor fiscale ale bisericii?si nu in ultimul rind cind vom afla ce fonduri(fabuloase)primesc bisericile de la buget-pe diferite cai.in rest sa auzim de bine si sa va bucurati de arhiereul locului,mai mult puteti chiar sa-l pastrati
  1
  2
  Raportează
 • postat de cristi
  Vineri, 14 Februarie 2014 08:02
  82.137.12.***
  Este bine ca se mai aduna niste bani ca sa ajunga la cei saraci. Problema e ca ajung doar o mica parte din bani. Restul....in buzunarile popilor si in averile adunate de catre Biserica Ortodoxa Romana. Astept ziua in care popii vor fi nevoiti sa-si justifice averile. Si judecand dupa ceea ce se intampla...este foarte probabil ca acea perioada sa vina mai repede decat se asteptau ei.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.