Maşinile „înoată” prin bălţile de pe Centură
Foto: Foto: Corina Dobre

Maşinile „înoată” prin bălţile de pe Centură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia pe Drumul de Centură al Galaţiului a devenit un calvar pentru şoferi. Din cauza topirii zăpezii, o porţiune însemnată a arterei ocolitoare este plină de bălţi, iar în unele zone apa ajunge să acopere mai bine de jumătate din roţile autoturismelor.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, de vină pentru bălţile de proporţii apărute pe Centură este lipsa canalizării şi, conform acestora, drenarea apelor ce provin de la ploi sau de la topirea zăpezii se face printr-o serie de canale colectoare care subtraversează şoseaua şi se varsă în Balta Cătuşa.

Se curăţă rigolele şi gurile de scurgere

Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a declarat că municipalitatea a demarat operaţiunile de curăţare a rigolelor şi gurilor de scurgere a apei de pe Drumul de Centură şi a impus Apă Canal curăţarea gurilor de canalizare din tot oraşul, întrucât există şi în cartiere bălţi rezultate în urma topirii zăpezilor, iar gălăţenii fac adevărate eforturi pentru a le ocoli. „Avem grijă ca aceste canale de scurgere să funcţioneze la parametri optimi, pentru a putea prelua întreaga cantitate de apă ce va rezulta din topirea zăpezii. Totodată, am solicitat societăţii Apă Canal să curăţe gurile de canalizare din oraş, pentru ca apele provenite din topirea zăpezilor să se poată scurge fără probleme în reţeaua de canalizare”, ne-a declarat Emanuela Turcu.

Citit 1350 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.