Firmele beneficiază de susţinere financiară de la AJOFM pentru angajarea tinerilor şomeri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Firmele beneficiază de susţinere financiară de la AJOFM pentru angajarea tinerilor şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vă rugăm să ne spuneţi dacă există vreo modalitate de a sprijini firmele comerciale în cazul în care o societate angajează un şomer tânăr, aflat în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)”, întreabă Ioan Mocanu, din Galaţi.

În conformitate cu Legea nr. 76 din 2002, orice firmă care angajează tineri şomeri înainte ca aceştia să iasă din perioada de plată a şomajului primeşte de la stat susţinere financiară. Sprijinul financiar se acordă la cerere şi este dat angajatorului în funcţie de „calitatea” şomerilor pe care-i angajează. "Dacă sunt şomeri tineri cu studii superioare, angajatorii primesc o susţinere lunară de 1,5 la sută înmulţit cu indicatorul social din acea lună. În prezent, indicatorul social de referinţă este de 500 lei pe lună. Dacă absolvenţii au studii medii, statul - prin AJOFM - acordă 1,2 la sută înmulţit cu indicatorul social de referinţă. Dacă angajatorul nu-l păstrează pe respectivul salariat cel puţin trei ani, atunci societatea în cauză va trebui să returneze banii primiţi", ne-a spus Magdalena Hâncu, purtător de cuvânt al AJOFM Galaţi.

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2014 16:29

1 comentariu

 • postat de offf si valeleu
  Marți, 25 Februarie 2014 22:49
  82.137.10.***
  nu mai aveti texte si le repetati in online?

  si nu mai stergeti comentariile cititorilor, doar baila nu e la fel de comunist ca vechea conducere. baila e intruchiparea democratiei.
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.