Scrisoare deschisă către primar: „Vrem respect pentru că plătim taxele la stat”
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu Legendă: Aşa arăta una dintre străduţele din Micro 17 acum câteva săptămâni, la un raid al "Vieţii libere" în acest cartier

Scrisoare deschisă către primar: „Vrem respect pentru că plătim taxele la stat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vă scriu în urma scrisorii pe care am primit-o de la Primăria Galaţi, prin care eram invitaţi să ne plătim taxele. Vă mulţumesc pentru faptul că ne luaţi în seamă. Însă doar la plătit taxe şi la dat votul suntem buni de luat în seamă?

Sunt întru totul de acord cu ce v-aţi propus să realizaţi în 2014. Dar dumneavoastră sunteţi mulţumit cu ce aţi făcut pentru cetăţenii oraşului până acum? Eu nu sunt mulţumit şi iată de ce:

-  Oraşul Galaţi este foarte murdar.

- Câinii pentru care ne luaţi o mulţime de bani sunt la tot pasul, lăsând o mizerie de nedescris în urma lor. În plus, ne şi muşcă.

- Aţi desfiinţat locuri de joacă pentru copii, dintre blocuri (n. r. - totuşi, după ştiinţa noastră municipalitatea nu a procedat, recent, la o astfel de măsură, doar dacă nu este vorba despre un parc dezafectat).

- Aţi desfiinţat locuri de depozitare gunoi, obligându-ne să traversăm străzile şi să parcurgem sute de metri până la noul loc de gunoi.

- Aţi desfiinţat băncile şi refugiile din staţiile de autobuz, din vechile refugii au rămas fiarele ieşite din asfalt, de care ne putem rupe picioarele.

- Piaţa din Micro 17 este foarte aglomerată şi mizerabilă, colcăie vânzătorii de ţigări la înţelegere cu Poliţia Locală, toţi cei de la tarabă vânzând ţigări pe sub mână.

- Cu excepţia Străzii Barboşi (din Micro 17. n.r.), pe care aţi modernizat-o şi pentru care vă mulţumesc, toate străduţele şi aleile dintre blocurile din zonă sunt ciuruite de gropi şi pline de mizerie. Locul de depozitare gunoi fiind prea departe, oamenii nu se mai obosesc să îl ducă, ci îl aruncă în spaţiile dintre blocuri.

- Localurile care funcţionează cu muzica foarte tare, depăşind ora de program.

- Poliţia Locală nu este prezentă pe străzile dintre blocuri.

- Cerşetori sunt la toate colţurile de stradă, la fel şi vânzătorii de ţigări.

- Cimitirul "Sf. Lazăr" este plin de bălării, de nu putem ajunge la locurile de veci, deşi noi plătim impozit din ce în ce mai mare. Plus că ni se sparg lucrările de la locurile de veci.

- Aţi suprimat gratuitatea pe transportul în comun pentru pensionarii de peste 65 de ani, cu pensie peste 1000 de lei. De ce?

- Mijloacele de transport în comun nu respectă graficul şi orarul stabilit.

- Nu aţi finalizat lucrările Parcului Rizer.

- Nu aţi modernizat staţiile de autobuz.

- După ce a nins, nu aţi curăţat zăpada din staţii, fiind nevoiţi să escaladăm munţii de zăpadă ca să ajungem la autobuz.

V-am susţinut ca suporter al echipei de fotbal la care aţi jucat, v-am dat votul cu toată dragostea şi încrederea. Dar acum nu sunt mulţumit şi nu nu numai eu, ci majoritatea pensionarilor.

Suntem o familie de pensionari în vârstă de 72 de ani, locuim în Galaţi de peste 50 de ani şi ne este drag oraşul, îl iubim şi îl vrem mai frumos şi mai îngrijit şi la periferie, nu numai în centru. Vă mai pot spune că suntem o familie de oameni normali, dar cu handicap locomotor, ne deplasăm foarte greu, dar am muncit toată viaţa în această situaţie. Iar pentru taxele pe care le plătim la stat, vrem să fim respectaţi.

Citit 3359 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.