(GALERIE FOTO) De la cârciumă la coafor, afacerile din garajele Galaţiului

(GALERIE FOTO) De la cârciumă la coafor, afacerile din garajele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Garajiada" declanşată de Marius Stan îi va lăsa pe unii dintre proprietarii de garaje din Galaţi nu atât fără locul unde-şi parcau maşinile, ci fără spaţiul în care încercau să-şi dovedească priceperea de "afacerişti". Cei mai mulţi proprietari au ales să-şi transforme garajele în depozite de murături, mobilă sau lucruri nefolositoare de prin casă, însă alţii le-au dat spaţiilor respective un adevărat statut comercial.

Cârciuma cu iz de Dacie veche

Pentru a prezenta afacerile derulate în aceste imobile, am ales, nu întâmplător, două dintre cartierele Galaţiului care vor simţi din plin „Garajiada”. Este vorba de Micro 19 şi Mazepa, primele în care va începe demolarea.

În Mazepa I, putem spune că în perimetrul delimitat de străzile Română, Alexandru Cernat şi Ciprian Porumbescu s-a dezvoltat un adevărat centru comercial. Astfel, pe una dintre străduţele ce leagă Al. Cernat de Română, deasupra unei uşi metalice de garaj stă scris mare “Top Line Car - Geamuri ionizate, avizate RAR, cosmetică auto, tunning”. E drept că de mai bine de trei ani firma pare închisă, însă numai ideea că cineva s-a putut gândi că se pot tuna maşini într-un spaţiu atât de mic pare năstruşnică.

În apropiere, pe străduţa paralelă cu service-ul auto, am găsit o cârciumă în adevăratul sens al cuvântului, “Café-Bar La Taifas”, deschisă amatorilor de senzaţii tari.

Tot în Mazepa, în apropiere de Şcoala 26 de această dată, avem Teletronik-Audio Hi Fi, video, antene satelit.

Aprozarul de la Judeţean

Dacă în Mazepa proprietarii de garaje sunt ocupaţi în principal cu satisfacerea nevoilor tehnice şi bahice ale poporului, proprietarii de garaje din spatele Spitalului Judeţean s-au gândit şi la înfrumuseţarea doamnelor. Astfel, aici, într-un garaj, este amenajat un coafor.

În acelaşi tip de construcţie, tot în apropierea Judeţeanului, a fost amenajat un magazin agro-alimentar. Nu lipseşte nici sifonăria, doar e nevoie de aşa ceva în fiecare cartier.

"Viaţa liberă" vă prezintă imagini cu afacerile din garaje, tocmai pentru a demonstra faptul că aceste construcţii şi-au pierdut de mult destinaţia iniţială şi acum doar urâţesc nejustificat oraşul.

Citit 5464 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.