(GALERIE FOTO) De la cârciumă la coafor, afacerile din garajele Galaţiului

(GALERIE FOTO) De la cârciumă la coafor, afacerile din garajele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Garajiada" declanşată de Marius Stan îi va lăsa pe unii dintre proprietarii de garaje din Galaţi nu atât fără locul unde-şi parcau maşinile, ci fără spaţiul în care încercau să-şi dovedească priceperea de "afacerişti". Cei mai mulţi proprietari au ales să-şi transforme garajele în depozite de murături, mobilă sau lucruri nefolositoare de prin casă, însă alţii le-au dat spaţiilor respective un adevărat statut comercial.

Cârciuma cu iz de Dacie veche

Pentru a prezenta afacerile derulate în aceste imobile, am ales, nu întâmplător, două dintre cartierele Galaţiului care vor simţi din plin „Garajiada”. Este vorba de Micro 19 şi Mazepa, primele în care va începe demolarea.
În Mazepa I, putem spune că în perimetrul delimitat de străzile Română, Alexandru Cernat şi Ciprian Porumbescu s-a dezvoltat un adevărat centru comercial. Astfel, pe una dintre străduţele ce leagă Al. Cernat de Română, deasupra unei uşi metalice de garaj stă scris mare “Top Line Car - Geamuri ionizate, avizate RAR, cosmetică auto, tunning”. E drept că de mai bine de trei ani firma pare închisă, însă numai ideea că cineva s-a putut gândi că se pot tuna maşini într-un spaţiu atât de mic pare năstruşnică.
În apropiere, pe străduţa paralelă cu service-ul auto, am găsit o cârciumă în adevăratul sens al cuvântului, “Café-Bar La Taifas”, deschisă amatorilor de senzaţii tari.
Tot în Mazepa, în apropiere de Şcoala 26 de această dată, avem Teletronik-Audio Hi Fi, video, antene satelit.

Aprozarul de la Judeţean

Dacă în Mazepa proprietarii de garaje sunt ocupaţi în principal cu satisfacerea nevoilor tehnice şi bahice ale poporului, proprietarii de garaje din spatele Spitalului Judeţean s-au gândit şi la înfrumuseţarea doamnelor. Astfel, aici, într-un garaj, este amenajat un coafor.
În acelaşi tip de construcţie, tot în apropierea Judeţeanului, a fost amenajat un magazin agro-alimentar. Nu lipseşte nici sifonăria, doar e nevoie de aşa ceva în fiecare cartier.
"Viaţa liberă" vă prezintă imagini cu afacerile din garaje, tocmai pentru a demonstra faptul că aceste construcţii şi-au pierdut de mult destinaţia iniţială şi acum doar urâţesc nejustificat oraşul.

Citit 5287 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 17:34

24 comentarii

 • postat de E. Conatantin
  Marți, 11 Martie 2014 18:15
  5.13.225.***
  Felicitari dle primar,Ingaduiti-mi cateva intrebari-la cre prevad ca o sa refuzati dislogul civilizat.Da veti persista in a va informa , fara a promova o discutie civilizata -chiar publica- va avizez ca nu suna de loc bine pentru demnitatea ce o detineti
  -Ce "obiectiv" veti edifica pe spatiul ce-l veti elibera in Mazepa Ancora? Aveti stiinta de studiul de oportunitate pentru acest obiectiv-faceti-l public asa cum ati dovedit public a fi si buldozerist viteaz ; cetatenii au voie sa cunoasca cu ce-i veti cadorisi - un parculet deja amanetat / licitat pentru construire? o parcare etajata? o galerie - cum ati anuntat acum 2 luni -si ce fel de galerie? Cand , cu ce bani/ tot din taxe "cetatenesti"? De ce persistati in nesocotirea vocii obstei?
  -Cand si unde pot fi lecturate cele peste 900 semnaturi ale celor ce -cu vointa proletara - va roaga sa le bulldozeriti garajele?Dumnevoastra garantati acuratetea acelor tabele pe care ati fundamentat bineffacerea cu demolarile ce le patronati cu fermitatea licentei de buldozerist ce ar putea sa spuna ceva si despre demolarea FC Otelul? m Si nu numai.
  -Ati restituit la bugetul lacol suma de bani ce ati virat-o anul trecut in contul FC. Otelul- pentru care Curtea de conturi v-a atentioinat sa-i depuneti urgent acolo de unde au fost fraudati.Va rog sa informati contribuabili si cu aceasta situatie
  -Alocati sume mari de bani -din strinsura publica - pentr sport:cat oferiti si pentru Otelul? Dece nu ati indicat suma? Cum ati reusit sa obtineti aceasta aprobare ?
  -Ne-ati promis stadion.Aven cateva terenuri de fotbal ; nu avem echipa.La ce bun un nstadion.Cu ce bani? Cat va costa? Veti obtine aprobarea banilor precum ati obtinut si licenta de BULDOZERIST -stiti cum: ati mintit cu semnaturile, cu declaratia unui confrate de partid care a cerut sa i se demoleze garajul din Mazepa: dvs. stiti ca acel domn-altfel onorabil- are garaj din tabla- nu pe cdin beton armat? Acel domn nu mai are aviz medical pentru a coduce limuzina?- la ce i-ar ma fi de folos un garaj din tabla;ati mai mintit prin programul dvs . pentru care ati obtinut si voturile p[ublicului al cetatenilor pentru a-i condice ca un vrednic gospodar. In programul vds. nu ati rostit o vorba despre dorinta de a va licentia ca "primul buldozerist primar"
  Nu cred ca suntet gosdpodarul ce si-l doresc galatenii: sunteti risipitor de bani publici si va cam grabiti cu a elibera terenyuri pe care le veti pune la diiozitia unor afaceri ne cunoscute; ati permis/favorizati obturarea unor retele principale de circulatie ale orasului: ascultati opinia soferilor - sunt multe mii - care va pomenesc- cu magna cum laudae- cand ocolesc movilele CARFUR, KAUFLANT,DEDEMAN si ... cine stie ce veti mai aproba spre "shilodirea " urbei despre care to vorbiti ca o veti moderniza . La acest capitol sunt multe spus. Nu va asteptati la o scadenta ? Nu este deparete! De ce va grabiti in fapte "de infrumusetare" a urbei fara a consulta si opinia publicului. Va propun, acum un moment ce se doreste a fi si de bilant, binevoiti a va intalni - fiae la Casa sindicatelor, la sala lor sa pe un stadion - cu publicul> Nu va feriri de o asemenea intalnire -doar stiti bine cat va admira galatenii>
  Rog redactia V. Libera sa transmita domnului primar si acest text; sa-i solicite un dialog public direct. Cred ca si domnul M. Baila ar agrea o asemenea modalitate de consultare a cetatenilor. In ce ma priveste, ar putea- domnul primar- sa-mi raspunde utilizanfd calea prin care primeste aceste cateva intrebari
  1
  1
  Raportează
 • postat de gica
  Luni, 10 Martie 2014 15:48
  5.13.219.***
  Acum o saptamana il laudam pe Stan pt demolarea garajelor. Insa acum imi vine sa-l trimit pe maidan la Kiev . Cum naiba poate avea atata minte incat sa monteze parcometre la parcarile dintre Neacsu si Spital ?! La minte lui , eu care locuiesc in aceasta zona , unde naiba sa-mi parchez masina ?! Sa o iau in casa sau sa platesc parcarea desi acolo am locuinta ?! Sunte dezamagit de primar.
  1
  19
  Raportează
 • postat de tiglina 2
  Luni, 10 Martie 2014 15:22
  86.124.200.***
  Scoala 13 din tiglina 2 este sufocata de garaje , elevii ca sa ajunga la scola trebuie sa stabata printre aceste garaje infecte unde se arunca tot felul de zoae, incepand de la zeama de muraturi si pana la zoae in care sau spalat butoaele de vin! Ca sa nu mai spun ca intre garaje isi fac veacul bolnavi psihic care isi arata organul sexual copiilor care merg la scoala, aceste garaje fiind un adevarat pericol, ! Asteptam sa dispara si se se igienizeze locul si in acest cartier uitat de toti edilii..si noi platim la fel ca toti galatenii taxele si impozitele , dar la imbunatatiri nu se vede nimic!
  3
  16
  Raportează
 • postat de micro 38
  Luni, 10 Martie 2014 15:01
  79.116.105.***
  Garajelor din jurul scolii 31,cand le vine randul?
  2
  12
  Raportează
 • postat de virgil
  Luni, 10 Martie 2014 14:11
  217.156.52.***
  Sa aveti in vedere si garajele de pe strada Ariesului (strada din fata scolii nr.16)in vederea demolarii ;daca incearca doua masini sa treaca nu au loc,ba mai mult toate masinile proprietarilor stau in fata garajului facand si mai greu accesul ,nemaipunind la socoteala ca iarna este total blocata strada de zapada si de masinile care stau afara si nu in garaj.
  4
  10
  Raportează
 • postat de Andrei
  Luni, 10 Martie 2014 13:26
  78.96.148.***
  Hai Stan! sa demolam toate chioscurile (vezi modern), toate contructiile adiacente blocurilor (vezi balcoane de tot felul), izolataii cu un colorit de papagal. Haide sa sesizam si siguranta in constructii, multi am daramat pereti, debarale panand in pericol propietatea comuna. SI de ce nu si evident si garajele ca este la moda.

  plus terasa lu nevasta-ta care ocupa trotuarul la cinema Central!!!!
  5
  18
  Raportează
 • postat de Costi
  Luni, 10 Martie 2014 13:21
  95.77.96.***
  Langa Billa din Micro 13, este un garaj mai inalt in care se afla un service auto. Au si rampa cu care ridica masina la 2 metri inaltime. Acum inteleg de ce sunt atat de multi postaci care il cearta zi de zi pe primar ca s-a apucat de garaje in timp ce galatenii au probleme mai importante. Pai voi, care stai in dughenele alea mizerabile nu sunteti galateni ci tarani. V-a adus Ceaucescu la munca la combinan si ati venit cu toata incultura si marlania de la tara si ati sufocat acest oras.
  11
  16
  Raportează
 • postat de un galatean adevarat
  Luni, 10 Martie 2014 11:58
  89.137.222.***
  Domnule primar nu uitati de cele aprox 90 de garaje din M21 de pe st V Valcovici in dreapta Kaufland spre manastire ,unde este ocupat un spatiu cat parcarea Kaufland Locul concureaza usor cel din M19 vizat de primar . .Ar avea loc toate masinile din cartier fara a construi parcari etajate,s-ar putea mari parculetul de langa gradinita si ar fi llocuri de joaca pt toti copii din cartier dar si dinM20 siM19. Priviti ce frumos arata parcul din marginea carierului amenajat din investitia celor de la SELGROS dupa daramare mizeriilor de garaje care erau acolo.A fost si atunci ceva revolutie acolo dar n-a murit nimeni ,au fost daramate si acum toti locatarii din zona au unde sa parcheze fara sa se certe pe locuri si este si acel frumos parc.Ii invit pe toti cei care nu cunosc locul sa-l viziteze si apoi sa-si posteze parerea.Revenind la spatiul mai sus mentionat in aceste garaje sunt cel putin 3 ateliere auto neautorizate vopsitorii si tinichigerii unde cine stie cate auto au fost reparate dupa fuga de la locul accidentelor,ramanand autorii necunoscuti,aviz si Pol Romane si Fiscului.Nu mai vorbim de spalatorii auto,majoritatea fiind racordate ilegal la reteaua de apa,aviz SC Apa Canal.Inchirierea si vanzarea lor e o bagateala in comparatie cu restul,aceasta fiind la vedere cu nr de telefon scris direct pe usi.Am lasat la sfarsit dar nu pe ultimul loc sa va povestesc sice se intampla acolo,de la zilele insorite pana la cele geroase.In multe dintre ele sunt adevarate case de vacanta ale cocalarilor de garaj.....amenajate cu tellevizoare aragaze cu butelii,mese scaune chiar si paturi. gratarele ii afuma pe locarii din jurul lor nemai putand tine un geam deschis.Toamna tot acolo se coc vinetele si ardeii se pun muraturile si varza.Primavara toata zeama de la varza si muraturi se arunca pe jos sau in cel mai fericit caz in pubele iar de acolo ajunge tot pe jos daca acestea au gauri in ele,nevoile fiziologice se fac in galeata si se arunca tot in pubele.pt ca o mare parte dintre cei care au garaje nu locuiesc in blocurile dinprejurul lor ci in cu totul alte zone.Nu doresc nimanui sa ajunga in zona sau sa scota copiii in parculet cand vine caldura.MULT SPOR DOMNULE PRIMAR la daramatul mizeriilor numite garaje.Cand vor fi toate darmate,daca se vor construi parcari vor fi locuri pt toate auto si inca 50% in plus.Cu respect pt toti Galatenii care sustin acest proiect al primarului.
  4
  16
  Raportează
 • postat de florin
  Luni, 10 Martie 2014 11:21
  92.87.95.***
  Hai Stan! sa demolam toate chioscurile (vezi modern), toate contructiile adiacente blocurilor (vezi balcoane de tot felul), izolataii cu un colorit de papagal. Haide sa sesizam si siguranta in constructii, multi am daramat pereti, debarale panand in pericol propietatea comuna. SI de ce nu si evident si garajele ca este la moda.
  6
  15
  Raportează
 • postat de iata ce au facut timisorenii
  Luni, 10 Martie 2014 11:11
  86.127.215.***
  În capitala Banatului sunt 14.000 de garaje. Dintre acestea, spun autorităţile locale, aproape jumătate au fost construite ilegal. Încă de anul trecut există o hotărâre de consiliu local, care permite municipalităţii să le demoleze.
  Deşi au anunţat că garajele vor fi desfiinţate încă de la 1 martie, autorităţile locale nu au început încă această operaţiune. Cu toate acestea, ele promit că, de săptămâna viitoare, garajele vor fi puse la pământ.
  Există şi o explicaţie pentru care primăria nu a început încă demolarea garajelor: proprietarii nu au fost înştiinţaţi de această acţiune.
  „Oamenii iau la cunoştinţă că urmează să se facă demolări şi, în urma apariţiei unui ordin al primarului se va trece la demolare. Întâi, cu cele din tablă, care sunt clar ilegale şi vom continua cu celelalte".
  Proprietarii multora dintre construcţii sunt nemulţumiţi de planurile administraţiei locale. Oamenii spun că vor ajunge în instanţă pentru că mulţi dintre ei au autorizaţiile necesare şi nu pot fi obligaţi să pună garajele la pământ: „Dacă vine primăria, atunci pornim o acţiune la tribunal. Că e proprietare, de exemplu, al meu este prioritate, nu e al primăriei şi aşa că nu am de ce să fiu de accord să-mi demoleze. Să-mi acorde undeva, la etajul 4, un loc de parcare. Nu, mersi frumos. Eu am garaj", „Nu este o idee bună. Vă daţi seama cum o să fie o parcare supraetajată, aici între blocuri? Nemaizicând că nici cale de acces… v-aţi uitat acolo cât este între 2 blocuri intrarea?", „N-am primit nicio notificaţie, n-am primit nimic. Am vorbit cu mai mulţi de aici, de la garaje şi am zis că nu suntem de acord".

  Primele garaje care vor fi demolate de săptămâna viitoare sunt cele din zona centrală a Timişoarei, spun reprezentanţii primăriei.
  6
  6
  Raportează
 • postat de stefan
  Luni, 10 Martie 2014 11:08
  84.117.40.***
  Bravo Marius Stan!! Jos Garajele!!!! Jos cotetele!!
  11
  17
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Luni, 10 Martie 2014 10:12
  92.82.240.***
  In acest Nou Galati se pare ca problema garajelor este cea mai importanta , mediatizata in exces in scopul de a abate atentia de la probleme mult mai grave .Totusi aceasta campanie sustinuta obsesiv de V.L. nu v/a putea ascunde realitatea faptului ca acest oras decade constant fara ca cei care il conduc sa faca ceva dminecat actiuni propagandistice
  11
  21
  Raportează
 • postat de nu am garaj dar hai cu recuperarea de bani la buget
  Luni, 10 Martie 2014 09:49
  109.102.91.***
  fratilor dam garajele jos ok.sant de moda veche. dar ma tem ca avand an vedere ca noi nu putem face o strada an regula vezi centura vezi cosbuc vezi bariera si alte alea nu cred ca se va construi ceva pe acele terenuri.se vor darama iar in locul lor va fi zona de cautat fier vechi de adapostit boschetarii de aruncat gunoaie pentru ca nu pot sa cred ca primaria are bani pentru a se construi ceva acolo.dar mai este o varianta acel teren se va vinde sau anchiria pe 2 lei unor baieti care au alergat dupa domnul primar in campania electorala.sa nu imi spuneti ca a avut nenea primarul bani personali pentru campania electorala, iar toti baietii si fetele care umblau dupa domnul stan ca niste catelusi, nu. au umblat degeaba. va anselati.hai nenea stan ca tre sa dai inapoi ca ai fost ajutat ,si cum altfel decat legal.oare ce firma ve face constructiile acolo si cu ce bani ?ne va arata acest ziar oare ?sau se va lasa linistea ca doar e vorba de bani grei.....
  9
  19
  Raportează
 • postat de unu
  Luni, 10 Martie 2014 09:34
  82.137.11.***
  Tare de tot.
  Autoritatile au incasat bani si aincaseaza bani pentru firmele din garaje, incaseaza chirie si impozit la garaj.
  Iar acum tot autoritatile sunt cele care striga in gura mare ca sunt ilegale garajele cu afaceri in ele.
  Pai atunci sa aduca salariile inapoi toti consilierii, primarii, Finante, Sanipid, itm, si restul care trebuiau sa-si faca treba si nu au facut-o?
  De ce sunt numai Galatenii furati? Ce face domnu primar cu taxa de ecarisaj, ca vad ca la ultimul leu, doua catele au cate 10 pui, ce asteapta ecosalul cu domnu pucheanu, sa ajunga cateii la maturitate?
  Ne ocupam de nimicuri si pierdem esentialul. in maxim 1 luna darmate toate garaje din oras si amenajarea de parcari.
  In maxim o luna sa ne scapati de maidanezi, daca nu renuntati la taxa de eCarisaj. Sa plateasca cei care au caini, puneti impozit de 1000 pe fiecare patruped si din banii stransi de la ei ii eutanasiati, castrati sau ce vreti voi.
  Sa plateasca cel care face cacati de caine, nu cel care calca in ei.
  Chiar si chioscurile VIATA LIBERA, dau urat in oras si ar trebui desfiintate. Dar........
  7
  28
  Raportează
 • postat de caine comunitar
  Luni, 10 Martie 2014 09:28
  5.13.209.***
  romania mimeaza europa romania nu e europa
  4
  11
  Raportează
 • postat de nicu
  Luni, 10 Martie 2014 08:54
  89.137.137.***
  Scrieti si ce supermarketuri se vor construi in locul garajelor si ce spagi i-si iau conseleerii si dom.Prim. Ca sa cresti 4 copii si 3 neveste trebe avere nu jucarie.
  18
  21
  Raportează
 • postat de intrebare intrebatoare
  Luni, 10 Martie 2014 08:38
  93.122.132.***
  Mergand pe "logica" unora, daca daramam garajele pentru ca sunt urate sau pentru ca au alta destinatie decat cea care le-a fost initial data, in curand vom darama parterele blocurilor si bineinteles , blocurile la care s-a facut izolatie exterioara, cu alta culoare decat avea blocul initial, Ce tari sunteti! In ceea ce priveste locurile de parcare si parcurile, avand in vedere ca stim de acum cu cine avem de a face in orasul asta, eu sunt sceptic ca voi vedea ceva facut.Zilnic, vad doarcum s-au stricat strazile asfaltate anul trecut , iarcraterele sunt din ce in ce mai adanci s nu intereseaza pe nimeni.Nu vorbesc de faptul ca bodegile s-au extins peste tot, pana in strada sau pana in Parcul Eminescu si nu intereseaza pe nimeni.Si pentru cei care posteaza de dragul poatarii, fara a cunoaste realitatea de pe teren, sa stiti ca nu exista termenul de "intepat" la garaje.Cei care au curent electric, au contoar si platesc la IREG. Si vreau sa stiu ce s-a intamplat cu d-na Ancuta, de a predat stafeta editorialelor despre garaje?
  21
  19
  Raportează
 • postat de Tiglina
  Luni, 10 Martie 2014 08:04
  193.230.156.***
  Dar acele "consignatii" din Tiglina 2 (in fata scolii 7) si vis-a-vis de ele, in Tiglina 1 (de la fostul Barladeanu, acum Telena, pana la PS-uri)?!? Ele nu sunt altceva decat niste garaje cu pretentii de magazine, construite pe spatiul verde, si nu oriunde...pe strada Brailei!
  4
  36
  Raportează
 • postat de any
  Luni, 10 Martie 2014 08:02
  79.116.109.***
  cum au fost autorizate sa functioneze in asemenea spatii ? ele au luat fiinta ca urmare a cererii din piata asta-i nivelul de educatie si gusturile " alese " a locuitorilor, cu astfel de oameni se va ridica oare acest oras vreodata .. nu cred ..totul este o mizerie...
  5
  24
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Luni, 10 Martie 2014 07:09
  5.13.218.***
  Jos cu aceste dughene imputite...ne.am saturat de ele si vrem un oras curat...
  10
  38
  Raportează
 • postat de nobody
  Luni, 10 Martie 2014 06:49
  5.13.170.***
  din punctul meu de vedere trebuiesc puse la pamant toate garajele din Glati, nu numai cele din anumite zone. trebuie sa se faca locuri de parcare in locul lor............................
  10
  39
  Raportează
 • postat de Durere....numai improvizații la garajele astea mizere.
  Luni, 10 Martie 2014 01:12
  80.97.242.***
  Așa-i, unii și-au tras rețeaua de curent electric pe principiul dacă unul are aprobare cu șpagă, s-au ''înțepat'' și restul la rețeaua celui care are aprobare....alții de la apartamente cu cabluri prin copaci curent electric introduc în garaj....alții mai isteți s-au ''înțepat'' la apă și canal din rețeaua ApaCanal....și tot așa numai improvizații.
  9
  33
  Raportează
 • postat de houdinni
  Luni, 10 Martie 2014 01:03
  5.13.152.***
  Stiu insiruirea aia de garaje cu bar,coafor sifonarie ... si totusi nu alea vor fi daramate, doar cele din fata liceului economic ( cel putin nu din prima transa de demolari).
  4
  30
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 10 Martie 2014 00:27
  79.116.110.***
  Din pacate vinovat este cel care a autorizat asa ceva, de ce a fost lasat sa activeze intr-un garaj?
  7
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.