Remedii împotriva mahmurelii

Remedii împotriva mahmurelii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care sunt mai puţin obişnuiţi cu consumul de alcool ar putea suferi de mahmureală chiar dacă nu au băut prea mult în noaptea dintre ani.

În cazul în care acest lucru vi se întâmplă, nu ascultaţi sfaturile „veteranilor” care vă spun că un pahar-două de dimineaţă fac durerea de cap şi greaţa să dispară ca prin farmec. De fapt, alcoolul proaspăt consumat nu va face decât să vă îmbete la loc şi riscaţi chiar să ajungeţi în comă.

Puteţi, în schimb, să vă preparaţi un ceai de mentă, care dă rezultate bune împotriva stărilor de greaţă. Atenţie, însă! Consumată în cantităţi prea mari, infuzia de mentă poate da constipaţie.

Murăturile şi zeama de varză sunt şi ele remedii testate împotriva mahmurelii, dar trebuie consumate cu măsură, mai ales dacă aveţi suferinţe digestive.

Ciorba de burtă este un aliment despre care se spune că vă pune pe picioare în doi timp şi trei mişcări. Mai bine ar fi, însă, să nu aveţi nevoie de aşa ceva şi să o consumaţi doar pentru a-i savura gustul!

Există specialişti care susţin că printre remediile eficiente împotriva mahmurelii nu se numără şi cafeaua, care de fapt i-ar îngreuna recuperarea persoanei aflată în suferinţă şi i-ar crea doar senzaţia înşelătoare că nu se mai află sub influenţa alcoolului. Ceaiul verde, în schimb, face bine, dacă este consumat în cantităţi moderate.

Cu cât veţi căuta mai mult, veţi găsi nu număr tot mai mare de reţete care combat mahmureala. Unele dintre ele s-ar putea să vă întoarcă stomacul pe dos chiar înainte să fi consumat alcool.

Atenţie, deci, cel mai bun tratament este prevenţia. Beţi cu măsură de Revelion şi veţi petrece o primă zi excelentă în 2010!

Citit 712 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.