PROTESTE/ Pensionarii gălăţeni ies vineri din nou în stradă

PROTESTE/ Pensionarii gălăţeni ies vineri din nou în stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca să nu mai picheteze sediile partidelor politice, ei solicită o întâlnire cu toţi parlamentarii din Galaţi, la Prefectură


Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere, condusă de Vasile Panţuş, va ieşi în stradă, vineri, 21 martie, între orele 10,00 şi 14,00. Pensionarii, cărora li s-a aprobat participarea la miting, vor picheta Prefectura şi au de gând să meargă şi la sediile partidelor politice, dar şi la Casa Judeţeană de Pensii din Galaţi (CJPG).

Vasile Panţuş susţine că nu vor mai bate atâta drum şi nici nu-şi vor mai striga nemulţumirile în gura mare pe la porţile politicienilor, dacă prefectul Dorin Otrocol “va dispune ca toţi parlamentarii gălăţeni şi directorul CJPG să vină la Prefectură, în jurul orelor 10,30, pentru a se întâlni cu o comisie din rândul protestatarilor”.

Pensionarii cer “înlăturarea erorilor juridice cauzate de parlamentari prin aprobarea Legii 263/2010 art.169, care aduc discriminări celor care au muncit peste 25 ani în grupa I. Aceşti asiguraţi realizează acum un deficit la pensie de 29 la sută faţă de colegii lor care au avut sub 25 ani lucraţi”. Ei mai solicită luarea în calculul pensiei a venitului brut realizat lunar din care s-a reţinut CAS, aşa cum prevede Decizia nr.19/17.10.2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Totodată mai vor calculul corect al valorii punctului de pensie în funcţie de rata inflaţiei şi de creşterea salariului mediu brut realizat în anul anterior, conform art. 102 Leg.263/2010, încât valoarea punctului de pensie să reprezinte în permanenţă pentru toţi pensionarii 43,3 la sută din salariul mediu brut realizat în anul anterior, plus rata inflaţiei, astfel nemaifiind nevoie să se aplice indicele de corecţie care aduce discriminări între pensionari.

Citit 2387 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.