Începe dezinsecţia de primăvară a oraşului

Începe dezinsecţia de primăvară a oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Galaţi organizează începând cu 7 aprilie a.c., pe perioada a 15 zile calendaristice, dezinsecţia de primăvară a municipiului. Acţiunea vizează combaterea insectelor (ţânţari, muşte, gândaci, fluturi, căpuşe, purici etc.) care pot transmite omului afecţiuni precum boala Lyme, meningoencefalita West Nille sau toxiinfecţiile alimentare.

Chiar dacă insecticidele folosite nu sunt periculoase pentru om, trebuie să ne spălăm cu săpun pe mâini înainte de fiecare masă. De asemenea, fructele şi legumele proaspete trebuie spălate sub un jet puternic de apă. Posesorii de stupi de albine trebuie să închidă stupii pe perioada stropirii, pentru ca familiile de albine să nu fie afectate. Insecticidele pot pune în pericol, de asemenea, şi animalele sau păsările care se hrănesc în spaţii deschise.

Citit 1540 ori Ultima modificare Vineri, 04 Aprilie 2014 17:46

2 comentarii

 • postat de Dezinsecția pentru a fi eficientă nu trebuie să fie făcută pe timp ploios....se spală substanța, bani pierduți!!!!
  Duminică, 06 Aprilie 2014 14:18
  80.97.242.***
  Nu mai faceți dezinsecție când plouă, substanța se spală și este ineficientă, bani aruncați în vânt !!! Trebuie cel puțin trei zile fără ploaie ca dezinsecția să fie eficientă.
  0
  5
  Raportează
 • postat de crystal
  Duminică, 06 Aprilie 2014 13:52
  89.137.136.***
  Ar trebui sa mai astepte vreo saptamana, dihaniile astea nu sunt aparute asa mult ,inca e frig ptr ele.Cand o sa fie caldura atunci pauza dezinsectie ptr ele.
  Si o reorganizare a unor spatii verzi dintre blocuri, unele in loc sa fie "spatii verzi" au devenit boschetarii si locuri de joaca ptr maidanezi.Cine are ochi de gospodar poate vedea prin oras cate "spatii verzi" sunt varza.Unele abia daca mai au iarba,se mai pot castiga vreo 2-3 locuri de parcare.Unele spatii de joaca au boschetii cat casa.
  Exemplu: mazepa 2,mai sunt si maidanezi acolo pe deasupra, strada Melodiei. Aici http://www.instantstreetview.com/2k8pexz3xmha5z2qfzprz0 maidanezi, in spate printre blocuri, paduri tropicale.
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.