Mamele minore trebuie să meargă la şcoală pentru a primi indemnizaţia pentru creşterea copilului

Mamele minore trebuie să meargă la şcoală pentru a primi indemnizaţia pentru creşterea copilului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un fenomen întâlnit tot mai des este cel al copiilor care nasc copii. Cele mai multe minore renunţă la şcoală atunci când rămân însărcinate, întrucât le e teamă că vor fi arătate cu degetul de colegi şi profesori şi nu vor să devină victime ale prejudecăţilor. Unele dintre ele decid apoi că vor să-şi finalizeze studiile şi optează pentru cursurile cu frecvenţă redusă.

Dacă tinerele mămici nu renunţă la şcoală, legea spune că ele pot beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, un ajutor financiar binevenit. Conform spuselor lui Răzvan Avram, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, o condiţie importantă pentru acordarea acestei indemnizaţii este ca mamele să fie înscrise la cursurile preuniversitare de la zi în cele 12 luni anterioare naşterii bebeluşului, pentru a putea beneficia de bani. Chiar dacă, la momentul naşterii, mămica este elevă, se iau în calcul toate cele 12 luni anterioare - în cazul în care în acea perioadă eleva a lipsit nemotivat, cererea îi este respinsă.

Sursa citată a menţionat faptul că au fost mămici care au depus, la dosarul acceptat ulterior, şi câte două adeverinţe care atestau prezenţa lor la ore - şi de la învăţământul gimnazial, şi de la cel liceal, întrucât eleva a absolvit clasa a VIII-a în perioada sarcinii, iar la momentul naşterii era deja în clasa a IX-a.

În luna aprilie, 16 mame minore din Galaţi primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului. Indemnizaţia pe care o pot primi tinerele mămici este cea minimă, de 600 lei lunar, la care se adaugă şi alocaţia de stat pentru copii, de 200 de lei pe lună.

Citit 27144 ori Ultima modificare Marți, 22 Aprilie 2014 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.