Funcţiile directorilor de şcoli, în pericol

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Educaţiei Naţionale cere Guvernului să modifice de urgenţă art. 2, aliniatul II din Ordonanţa 37/2009 şi să se precizeze în mod clar că e vorba de încetarea contractelor de management ale inspectorilor generali şi generali-adjuncţi.

„Se vorbeşte de contracte de management, fără a se preciza în mod clar că sunt vizaţi doar şefii învăţământului. Se creează astfel o confuzie legislativă care ar putea duce la interpretări abuzive ale legii. În forma actuală, legea pune în pericol funcţiile celor peste 22.000 de directori de instituţii de învăţământ care au semnat şi ei un contract de management”.

„Prin nemodificarea urgentă a alin. 2 al art. II, Guvernul  riscă să-şi asume decapitarea directorilor unităţilor de învăţământ, chiar în pragul tezelor naţionale, a examenului de Bacalaureat, ceea ce va conduce la un conflict social fără precedent. În situaţia în care Guvernul refuză modificarea propusă de FEN, vom ataca OUG 37/2009 în instanţa de contencios administrativ şi vom cere inclusiv suspendarea aplicării acesteia până la finalizarea cauzei civile”, declară liderul gălăţean al FEN, Constantin Ciosu.

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.