De doi ani, ameninţarea vine din asfalt/ Pericol de accidentare în staţiile de autobuz (FOTO)

De doi ani, ameninţarea vine din asfalt/ Pericol de accidentare în staţiile de autobuz (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mulţi gălăţeni se împiedică de bucăţile de metal rămase după scoaterea refugiilor din staţiile Transurb, iar autorităţile nu iau nicio măsură


Vă prezentam în vara anului trecut o întâmplare extrem de neplăcută căreia i-a căzut victimă o gălăţeancă aflată în trecere pe strada Brăilei, în dreptul Stirex. O singură clipă de neatenţie a fost de ajuns pentru ca femeia să se împiedice de un şurub ieşit în relief din asfalt, după ce refugiul din zonă fusese scos. Gălăţeanca a căzut cu faţa de asfalt, la doar câţiva centimetri de marginea dură a unei jardiniere. Martorii au sunat la 112 şi o ambulanţă a dus-o pe femeia desfigurată la Spitalul Judeţean.

Mai multe staţii, aceeaşi problemă

Această întâmplare este doar una dintr-un şir de numeroase astfel de situaţii petrecute în ultimii doi ani. La aproape un an după povestea de mai sus, am făcut iar un tur al staţiilor din oraş pentru a vedea dacă resturile de metal au fost tăiate sau nu. Prima oprire a fost chiar la Stirex, în staţia de maxi - taxi. Aşa cum ne aşteptam, şuruburile arătau la fel ca în urmă cu un an. Am mers mai departe, înspre staţia de la fosta agenţie CFR. Şi aici, trecătorii erau nevoiţi să ocolească cele opt bucăţi de metal ieşite câţiva centimetri din asfalt. La fel şi în Ţiglina I şi II, dar şi în staţiile aflate de o parte şi de alta a străzii Siderurgiştilor.

Pentru că tăierea şuruburilor ar fi o operaţiune ce nu ar necesita nici prea mult timp şi nici o tehnică prea sofisticată, se ridică întrebarea de ce autorităţile locale nu au făcut nimic în ultimii doi ani pentru a îndepărta potenţialul pericol. Sau, de ce atunci când refugiile au fost desprinse din asfalt nu s-a făcut treaba până la capăt, cum de altfel ar fi şi firesc.

Capcanele vor fi scoase... odată

Pentru lămuriri i-am contactat pe reprezentanţii autorităţilor locale. "La Primăria Galaţi există în momentul de faţă un plan care ia în calcul şi îndepărtarea resturilor de metal rămase în staţii. Lucrările se desfăşoară însă concomitent cu amplasarea noilor refugii, fapt ce ia timp", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Totuşi, nu am putut obţine şi o dată exactă la care şuruburile vor dispărea. Dacă aţi trecut sau aţi fost martori la situaţii asemănătoare vă rugăm să ni le aduceţi la cunoştinţă la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0731 331 010.

Citit 2343 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.