Gropi şi trotuare „accesorizate” cu pietre pe strada Mihai Eminescu (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gropi şi trotuare „accesorizate” cu pietre pe strada Mihai Eminescu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii au făcut sesizare la Primărie şi, de mai bine de jumătate de an, aşteaptă ca municipalitatea să ia măsuri pentru reabilitarea trotuarelor şi astuparea gropilor


Gălăţenii care locuiesc pe strada Mihai Eminescu, o arteră lungă şi intens circulată, sunt obligaţi să o ia la pas pe stradă, întrucât trotuarele, în mare parte, sunt complet distruse. Multe dintre acestea nu mai au nici urmă de asfalt şi sunt pline de pietre şi pietricele, de toate mărimile, care le dau mari bătăi de cap vârstnicilor, în special. Problema căilor de acces dezastruoase dedicate pietonilor nu datează de ieri, de azi, ci trenează de mai mulţi ani de zile, timp în care, evident, din cauza vântului, ploilor, zăpezilor şi îngheţului, s-au degradat şi mai mult.

Şase gălăţeni care locuiesc pe strada Mihai Eminescu au făcut chiar şi o sesizare la Primărie cu privire la fisurile şi gropile din asfalt, reclamând mai ales trotuarele extrem de degradate, pe care seara, când vizibilitatea este redusă, abia dacă te poţi aventura. „Am mers la Primărie anul trecut şi le-am spus celor de acolo ce probleme avem cu strada şi cu trotuarele. Arată mai rău decât la ţară. La Primărie, din ce am înţeles noi, figurează totul ca reabilitat, însă numai aşa nu este. Au zis că vor rezolva problema, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu am văzut pe nimeni care să vină şi să se intereseze la faţa locului. S-a măcinat tot asfaltul, aşa de bun a fost, iar acum sunt numai gropi. Ce să facem? Să punem noi mână de la mână şi să asfaltăm? Dacă aveam bani, o făceam şi pe asta, dar nu ne permitem. Plus că este de datoria Primăriei”, ne-a spus un gălăţean pe care l-am întâlnit pe strada Mihai Eminescu.

Trotuarele de pe Movilei, trase la indigo

Multe porţiuni de trotuar de pe strada Movilei sunt parcă trase la indigo: stratul de asfalt a dispărut de mult, iar locul acestuia a fost luat de pietre şi pietricele în care se împotmolesc deopotrivă vârstnicii şi copiii. Pe lângă faptul că îşi pot luxa oricând piciorul, gălăţenii care circulă pe aşa-zisele trotuare de pe Movilei mai au însă o problemă: clădirile aflate în paragină.

Pe imobilul din imagine, de exemplu, nu există nicio plăcuţă ori afiş care să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care sunt supuşi oamenii care aleg să circule pe trotuarul din faţa clădirii. Imobilul este complet degradat şi se poate observa că, de-a lungul timpului, tencuiala s-a şi desprins şi prăbuşit, iar acum bucăţi de cărămidă şi de lemn stau să cadă.

 

Citit 3139 ori Ultima modificare Luni, 05 Mai 2014 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.