Poştaşii gălăţeni vor protesta duminică la Bucureşti

Poştaşii gălăţeni vor protesta duminică la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Galaţi nu au protestat ieri în faţa Prefecturii, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară. În schimb, spun liderii de sindicat, mai mulţi angajaţi din Galaţi vor lua parte la mitingul naţional programat duminică, 11 mai, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

"Deşi nu este încă afiliat la Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Sindicatul Poşta Română Galaţi susţine întru totul revendicările SLPR. Iniţial, am pus la cale un miting în faţa Prefecturii în ziua de sâmbătă, 10 mai. Apoi, însă, ne-am consultat cu liderii SLPR şi am ajuns la concluzia că e mai eficient să mergem direct la Bucureşti, duminică, unde credem că se vor aduna peste 5.000 de protestatari din toată ţara. Marţi, 13 mai, vom organiza şi o grevă japoneză (lucrătorii vor veni normal la program, însă vor purta pe braţ o banderolă albă - n.r.)", ne-a declarat Adrian Tatu, preşedintele Sindicatului Poşta Română Galaţi.

Ce revendicări au protestatarii

Principala nemulţumire a angajaţilor OJP Galaţi ţine de salariile prea mici. Oamenii vor, de la 1 iunie, o majorare salarială egală cu echivalentul ratei inflaţiei în perioada 2009-2014. Un factor poştal câştigă acum, în funcţie de experienţă, un salariu lunar brut cuprins între 840 şi 1.100 de lei. A doua revendicare vizează angajarea imediată de personal pe posturile rămase vacante. În satele şi comunele gălăţene, factorii poştali reuşesc cu greu să-şi mai ia concediu, pentru că nu mai are cine să le ţină locul. Angajaţii vor şi uniforme de lucru noi, cele de acum având deja o vechime de câţiva ani. De asemenea, liderii sindicali spun că infrastructura informatică existentă în momentul de faţă este total depăşită, ceea ce creează nemulţumire printre clienţii poştei. În privinţa condiţiilor de lucru, oamenii cer repararea instalaţiilor de aer condiţionat.

În cadrul OJP Galaţi lucrează în prezent în jur de 700 de angajaţi.

Citit 1134 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.