Un 1 Mai parţial ratat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu foşti muncitori trăind din ajutorul de şomaj, ziua de 1 Mai, la Bereşti, s-a aflat pe mâna ţăranilor. Entuziasm, aproape deloc.

Partea forte a sărbătorii, ploaia de după-amiază. Însetate, terenurile agricole au absorbit toată apa.

1 Mai s-a revărsat asupra târgoveţilor doar din reportajele transmise seara de televiziuni – ce a făcut Mircea Geoană, ce „atenţii” a oferit bucureştenilor Marian Vanghelie, fanfară urcată pe scenă de primarul municipiului Iaşi…

Pe plan local s-au evidenţiat marcajele noi de pe carosabil şi bordurile văruite la fix. La Dubăsari, barul şi-a făcut datoria faţă de clienţi, „încălzindu-i” sistematic.

Micii, ieşiţi în decor în număr limitat (vorba patronului de aici, Dumitru Chiriac: „I-a lovit criza şi pe ei!”). Nu s-a îmbătat nimeni. La Mistic Pizza, în centru, cei cu carte de identitate de Bereşti şi bani în buzunare au combinat, ca în mediile urbane selecte, berea la sticlă cu pizza la comandă. 

Spre apus, peste câteva dealuri, a căzut grindină, şi nu puţină. Acolo m-a prins „gheaţa”, la Cabana Stroiu. Pentru amatorii de ieşit la iarbă verde, un 1 Mai parţial ratat. S-a tremurat de frig.

Două grupuri de bărbaţi unul şi unul: mai întâi, trecerea pe la Mănăstirea Adam. Cu lumânări aprinse în mâini, s-au rugat pe la icoane, să scurteze Dumnezeu criza economică. După 20 de minute de reculegere, ieşirea la aer.

Deasupra pădurilor, ulii; jos, în ascunzători, mistreţii cei mai mofturoşi din România.

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.