Şcoala Nr. 22 a câştigat 1000 de euro, ecologic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala Nr. 22 „Dimitrie Cantemir se află printre cele cinci unităţi finaliste ale concursului derulat la nivel naţional în cadrul proiectului Verdis. Fiecare dintre cele cinci şcoli câştigătoare ale primei etape va primi o sponsorizare de 1000 de euro, constând în achiziţii pentru şcoală (aparatură electronică, echipamente de laborator), din partea sponsorului proiectului, Asociaţia Eco Tic. 

Proiectul Verdis a demarat la începutul anului în douăzeci de şcoli din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Galaţi ca un program de educaţie şi informare ecologică destinat elevilor de liceu şi gimnaziu. În prima etapă a proiectului (ianuarie-aprilie 2009) şcolile au intrat într-o competiţie de colectare selectivă (hârtie, plastic şi  deşeuri de echipamente electrice şi electronice - DEEE) şi de informare a comunităţilor locale despre beneficiile colectării selective şi ale unui comportament prietenos faţă de mediu.

La Galaţi, au participat la proiect patru instituţii: Colegiul „Cuza”  şi Şcolile Nr. 22, 9 şi 3.

Pe lângă activitatea de colectare a deşeurilor, Şcoala nr. 22 "Dimitrie Cantemir" a organizat un "marş al broscuţelor", în cadrul căruia elevi îmbrăcaţi în verde au promovat în faţa comunităţii locale un comportament responsabil faţă de mediu.

Citit 594 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.