Postările pe Facebook, mană cerească pentru HOŢI. Află cum să nu devii o VICTIMĂ

Postările pe Facebook, mană cerească pentru HOŢI. Află cum să nu devii o VICTIMĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Debutul calendaristic al verii coincide pentru mulţi cu începutul perioadei concediilor estivale, ceea ce implică părăsirea domiciliului pentru perioade mai lungi sau mai scurte, după posibilităţi. Ceea ce se vrea a fi un prilej de odihnă şi refacere pentru beneficiari, se poate însă transforma într-o oportunitate majoră pentru infractorii care îşi organizează şi ei stagii de „acţiune”, vizând locuinţe sau autoturisme pe care le pot jefui. Ceea ce ar trebui să se ştie este că hoţii nu mai acţionează la voia întâmplării, ci îşi studiază terenul, analizând în prealabil obiceiurile potenţialelor victime, zona unde este amplasată locuinţa, perioada în care proprietarii sunt plecaţi şi mai ales scăpările acestora în privinţa asigurării bunurilor personale. Iar ponturile sunt de multe ori la un click distanţă, având în vedere moda postării în spaţiul virtual a informaţiilor care ţin de petrecerea concediilor.

„Trebuie avută o grijă deosebită în ce priveşte informaţiile personale pe care le expunem în spaţiul virtual, de genul fotografiilor, datelor personale, informaţii cu privire la vacanţe, deplasări sau la programul zilnic, având în vedere că acestea pot fi uşor utilizate de către infractori pentru cunoaşterea posibilelor victime”, explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dincolo de protecţia virtuală, nu trebuie neglijate nici aspectele care ţin de securizarea locuinţei sau a maşinii când plecăm în vacanţă. Ferestrele trebuie să fie bine închise, uşile încuiate, iar un sistem de alarmă, în cazul în care locuinţa este mai izolată sau adăposteşte lucruri de valoare mare, va ţine hoţii la distanţă. În plus, în autoturism nu trebuie lăsate lucruri care pot tenta infractorii, iar portierele trebuie să fie mereu încuiate.

Poliţia încearcă să prevină

Până la finele lunii septembrie, poliţiştii vor fi în stradă pentru a-i învăţa pe gălăţeni cum să se protejeze. Dacă îi vedeţi în piaţă, prin supermarketuri sau în alte locuri publice, nu îi ocoliţi, pentru că oamenii legii vă vor oferi sfaturi şi informaţii preţioase care vă pot feri de multe neplăceri.

„Campania se desfăşoară în perioada mai-septembrie 2014, timp în care poliţiştii vor realiza întâlniri cu diverse grupuri ţintă, pentru a transmite recomandări pe linia siguranţei personale şi protejării bunurilor. De asemenea, vor fi organizate acţiuni punctuale de informare în zonele pietonale cu aflux mare de cetăţeni, în pieţe şi în marile centre comerciale”, adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2022 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.