Expoziţie de SENZAŢIE la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii: Un paradis al culorilor format din sute de flori (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Expoziţie de SENZAŢIE la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii: Un paradis al culorilor format din sute de flori (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de expozanţi din toată ţara îi aşteaptă pe gălăţeni până duminică, la cea de-a XIX-a ediţie a tradiţionalului eveniment „EXPO-FLORA, Flori la malul Dunării”, găzduită de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Timp de patru zile,  Grădina Botanică va fi „populată” cu sute de aranjamente florale aduse de artişti fideli expoziţiei de la Galaţi, veniţi din toate colţurile ţării: Piteşti, Ploieşti, Bârlad, Craiova, Cluj-Napoca, Brăila, Sibiu, Arad, Tulcea, Bacău şi Pucioasa-Dâmboviţa. "La deschiderea expoziţiei sunt prezenţi şi primarul Marius Stan, preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa şi city managerul Aurel Vlaicu, fiind pentru prima oară, în istoria instituţiei, când au fost prezenţi toţi trei. Din 1994 ne străduim să aducem, an de an, zeci de expozanţi, şi aici mă refer la instituţiile publice, persoane private, societăţi comerciale, care vin să expună la Galaţi ultimele varietăţi florale, produse horticole, floricole. Timp de patru zile, vă vor încânta privirea, pe lângă expoziţia florală, şi celelalte sectoare ale Grădinii Botanice, care în această perioadă sunt în toată splendoarea”, a spus Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Un paradis al florilor

Standurile amplasate atât în aer liber (în faţa instituţiei), cât şi în holul acesteia, constituie un adevărat paradis floral care încântă inima privitorului, putând să se bucure de un spectacol format dintr-o multitudine de culori. Expozanţii prezintă sute de specii de flori care satisfac şi cele mai exigente gusturi, iar preţurile sunt fixate pentru toate buzunarele. „Am adus pentru gălăţeni o gamă variată de plante perene, plante anuale, în mod deosebit plante aromatice, şi aici enumerăm oregano, rozmarin, cimbrişor. Pentru interior, să miroasă frumos, avem lavandă la bucheţel, dar şi pentru grădină pentru cei care doresc să o aibă în permanenţă. De asemenea, avem şi plante nemuritoare la bucheţel, care îşi păstrează culoarea şi pe timpul iernii. Deşi iarna e lipsită de culoare şi de flori, cele nemuritoare ne înveselesc şi ne îmbie. Preţurile sunt cuprinse între un leu şi 60 de lei, adică aranjamentele florale. Sunt satisfăcute gusturile tuturor – şi ale copiilor, şi ale bunicilor, şi ale părinţilor”, ne-a spus doamna Dorina din Văcăreni, Tulcea, care a adus pentru gălăţeni aproximativ 100 specii de plante.

Tematica, Aranjament floral

Tematica de anul acesta este aranjamentul floral care, deşi pare simplu, este comple şi necesită multă îndemânare şi talent. „Aranjamentele sunt create cu multă măiestrie, pasiune şi pricepere atât de colectivul secţiei Grădinii Botanice, cât şi de ceilalţi expozanţi din ţară. Ei se inspiră tot de la plante. De exemplu, există o plantă taka din Australia, care este deosebit de interesantă – are o tijă florală, care se termină cu o frunză, care are pe margini alte frunzişoare aşezate sub formă de flori, creând astfel un aranjament. E o sursă de inspiraţie pentru noi. În fiecare stand veţi găsi plante deosebite din alte regiuni ale globului”, a spus Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică.

Citeşte şi:

Duminică eminesciană/ "Poetul naţional", OMAGIAT de gălăţeni

 

Citit 2383 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.