CIMITIR călcat de vandali. MORMINTE lăsate FĂRĂ cruci şi pietre funerare (FOTO)

CIMITIR călcat de vandali. MORMINTE lăsate FĂRĂ cruci şi pietre funerare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi localnici din Folteşti au avut parte de un şoc la finele săptămânii trecute când au mers la cimitirul din comună ca să-şi pomenească morţii. Oamenii au găsit crucile şi pietrele de pe şase morminte smulse sau sparte, cel mai probabil de răufăcători care nu au avut altă modalitate mai bună de a-şi petrece începutul de weekend, în condiţiile în care cimitirul nu este păzit. Indignaţi de gestul necreştinesc, dar mai ales de pagubele de mii de lei, rudele morţilor care au fost astfel batjocorişi au cerut ajutorul poliţiştilor abia luni dimineaţă. 

"În urma sesizării primite, s-a deschis o anchetă şi au fost identificaţi autorii în persoana a doi bărbaţi din comună, unul de 39 de ani şi un altul de 24 de ani. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru profanare de morminte", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Deşi cei doi suspecţi vor fi obligaţi să achite contravaloarea pagubelor, rudele celor îngropaţi în mormintele vandalizate spun că nu vor aştepta până când justiţia îşi va spune ultimul cuvânt şi vor face eforturi pentru a suporta reparaţiile astfel încât morţii lor să se odihnească în linişte şi decenţă.

 

Citit 3299 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.