Conflictul de muncă din Sănătate poate fi redeschis oricând

Conflictul de muncă din Sănătate poate fi redeschis oricând
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce reducerea cheltuielilor bugetare i-a determinat pe profesori să-şi exprime nemulţumirea prin măsuri extreme precum intenţia boicotării tezelor unice, la Sanitas e linişte, cu toate că nici Sănătatea nu stă pe roze.

Intrigaţi de această atitudine neobişnuită în cazul incisivului sindicat al asistenţilor medicali, l-am întrebat pe liderul gălăţean al Sanitas,  Paraschiv Sălăvăstru (foto), ce o motivează.

„Păi nu e nici o noutate în faptul că bugetul alocat Sănătăţii abia ajunge pentru trei trimestre. Întotdeauna a fost aşa; s-a supravieţuit cheltuindu-se în avans alocarea trimestrului următor, până la rectificarea bugetului”.

„Liniştea de care spuneţi este doar o aparenţă, în sensul că ne întâlnim periodic cu ministrul Bazac, unul dintre motive fiind consultările pentru redactarea noii Legi Sanitare, care va înlocui stufoasa Lege 95 actualmente în vigoare. Câtă vreme actualul ministru a fost de acord să preia şi să-şi asume angajamentele din protocolul semnat de predecesorul său cu Sanitas, e în regulă”.

„Evident, cu condiţia respectării acestora, în caz contrar conflictul de muncă putând fi redeschis oricând. Oricum, indiferent de acordurile semnate de Guvern cu instituţiile financiare internaţionale şi de condiţiile acestora, noi nu suntem dispuşi să renunţăm la nici un drept salarial, nici măcar în numele crizei ! Şi să nu aveţi nicio îndoială, în cazul unei rectificări negative pentru trimestrul patru n-am sta cu mâinile în sân!”, afirmă liderul Sanitas Galaţi.

Citit 611 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.