175 de „sanitari pricepuţi”

175 de „sanitari pricepuţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Început în aprilie, concursul de educaţie pentru sănătate şi prim-ajutor „Sanitarii pricepuţi”, organizat de Crucea Roşie, a angrenat  175 de elevi din tot judeţul Galaţi. Vineri, cu „etapa” de la Şcoala Nr. 17 s-a încheiat faza municipală, dar nu şi concursul. Pe 29 mai, urmează etapa judeţeană, ai cărei câştigători vor ajunge la faza naţională, organizată la Poiana Pinului.

„Participă la competiţie elevi de gimnaziu, începând cu clasa a VI-a şi elevi de liceu. Aceste activităţi nu îi scutesc de orele de curs sau de învăţat, aşa că este vorba de foarte multă ambiţie din partea lor. Dar un curs de prim ajutor este util toată viaţa. Resuscitarea făcută în primele momente, până la sosirea serviciilor medicale de urgenţă, poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru un pacient. Poate fi nevoia de o resuscitare în caz de înec, electrocutare, sângerări ce trebuie oprite etc”, a precizat directorul Crucii Roşii Galaţi, Gheorghiţă Hogea.

„S-au remarcat multe şcoli şi licee din Galaţi, dar şi din Tecuci, Târgu Bujor şi alte comune”, a mai spus directorul Crucii Roşii.

Pentru câştigători, faza judeţeană a competiţiei se încheie cu o excursie la mare, finanţată de Crucea Roşie, de comitetele de părinţi, de primarii diverselor comune şi de alţi sponsori.

Citit 2040 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.