EMOŢII pentru medicinişti la ADMITEREA la FACULTATE

EMOŢII pentru medicinişti la ADMITEREA la FACULTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii de liceu care au ales specialităţile Asistenţă medicală, Moaşe şi Farmacie, din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, precum şi cei care s-au îndreptat către facultăţile de Educaţie Fizică, Drept, Istorie şi ASE au susţinut, ieri, probele de examen pentru admitere.

Valeriu Tănase are 33 de ani şi lucrează ca asistent medical la Spitalul Judeţean din Brăila. Anul acesta s-a hotărât că nu strică să aibă şi o diplomă de licenţă pentru profesia sa. "E o facultate care durează patru ani, dar apoi ai parte de o altă recunoaştere. Plus că se va vedea şi la salariu", ne-a spus Valeriu. Întrebat dacă este tentat să plece într-o ţară mai bogată, acolo unde salariul lui ar fi şi de câteva ori mai mare decât cel actual, bărbatul ne-a spus că nu are asemenea planuri. "Vreau să rămân în ţară şi după ce voi termina facultatea".

90 de întrebări tip grilă

Andrei Tudor Eftimie (foto) are 19 ani şi a terminat Liceul de Arte. Spune că a dat admitere la Asistenţi medicali, pentru că dintotdeauna şi-a dorit să lucreze în acest domeniu. "În timpul liceului, mi-am dat seama că asta vreau să fac. Examenul nu mi s-a părut greu deloc. Au fost 90 de întrebări tip grilă din biologie", ne-a spus băiatul.

După ce au ieşit din sălile de examen, concurenţii au putut lua parte la corectarea foilor de examen, în prezenţa a câte doi martori.

În prima parte a zilei de miercuri (23 iulie - n.r.), candidaţii care au optat pentru disciplinele Medicină, Medicină dentară, precum şi cei de la Ştiinţe juridice, Ştiinţele Comunicării, Limba Engleză şi Limba Română susţin şi ei examenul de admitere.

Citiţi şi: FACULTĂŢILE pe care se bat STUDENŢII la DUNĂREA de JOS

Citit 1787 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.