Un fost SPORTIV de PERFORMANŢĂ se luptă cu o BOALĂ CUMPLITĂ

Un fost SPORTIV de PERFORMANŢĂ se luptă cu o BOALĂ CUMPLITĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânărul gălăţean va fi operat de cancer la Madrid şi va avea nevoie de bani pentru perioada de recuperare


Încă de când era mic, Cosmin Andrei Alexandru a arătat o înclinaţie deosebită pentru sport. Observând talentul nepotului său, bunicul a fost cel care i-a sădit pasiunea pentru competiţie. L-a dus la hochei, iar mai apoi la fotbal. Anii copilăriei au trecut şi, când a intrat la Liceul Auto, Cosmin avea deja 1,90 metri înălţime şi 120 de kilograme. Încă din primul an de liceu, a fost luat în echipa de rugby. Pentru că se distingea meci după meci, băiatul a fost cooptat în lotul naţional de rugby tineret. Pentru a rămâne în atenţia selecţionerilor, s-a mutat la Bucureşti, la Liceul "Aurel Vlaicu", unde a practicat sportul cu balonul oval la nivel de performanţă, de la 19 la 22 de ani.

Vestea de necrezut

După ce a terminat clasa a XII-a, cu media 9 la bacalaureat, Cosmin a mers încrezător la Braşov, pentru a da examen la facultate. Ca să se poată înscrie avea însă nevoie de un control medical. A mers la analize, fără a bănui nimic. Făcea zilnic antrenamente grele, mânca sănătos, nu bea, nu fuma, era tânăr. În momentul în care a fost să-şi ridice analizele, medicii i-au dat o veste greu de crezut. Deşi nimeni nu înţelegea cum, testele arătau că băiatul de doar 22 de ani are o tumoare canceroasă pe esofag.

Investigaţiile pe care le-a făcut imediat după aflarea veştii nu au făcut altceva decât să confirme cruntul diagnostic. În aceeaşi perioadă, deşi continua să mănânce şi nici nu mai făcea antrenamente, Cosmin a început să slăbească. Vizibil, de la lună la lună. În doar doi ani, din cauza bolii, a ajuns să piardă 60 de kilograme, majoritatea masă musculară acumulată cu greu în anii de antrenament.

De pe teren, pe patul de spital

Nici medicii nu i-au fost de mare ajutor. "A mers la Bucureşti şi la Cluj, dar doctorii de acolo i-au spus că nu au cum să-l opereze. Avea nevoie de tratamente exorbitant de scumpe, pe care însă statul român nu i le putea oferi. În celelalte ţări din Europa, persoanele cu boli similare beneficiază de toate aceste medicamente. A fost o perioadă grea şi pentru familia nepotului meu, dar mai ales pentru el. Imaginaţi-vă cum este să iei un sportiv de performanţă, şi să-i interzici brusc să mai facă antrenamente, arătându-i în schimb patul de spital şi camera de chimioterapie", ne-a spus bunicul lui Cosmin, Damian Niţă.

Anul care a adus speranţa

În urmă cu un an, pentru că în România doctorii ridicau din umeri, în timp ce Cosmin se usca pe picioare, familia a luat hotărârea să-l ducă pe băiat în Spania, la un spital din Madrid. Acolo a început tratamente complexe, cu medicamentele care în România i se refuzaseră. De la diagnosticul de "tumoare neoperabilă", pus în urmă cu 12 luni, pe fişele de observaţie ale lui Cosmin scrie acum operabil, "cât mai curând posibil".

Pentru că tratamentul a dat rezultate, medicii madrileni de la Spitalul Universitar vor putea acum să-l opereze pe fostul sportiv de performanţă. "Intervenţia chirurgicală este programată pe 15 august. Sper din tot sufletul să se termine cu bine. Eu am avut grijă de Cosmin de când era mic, vă daţi seama cum ar fi să-l văd din nou sănătos", ne-a mai spus bunicul.

Recuperarea, doar cu ajutorul nostru

Pentru ca operaţia să fie posibilă şi din punct de vedere financiar, toată familia lui Cosmin a contribuit cu ce a putut. După intervenţie, însă, băiatul va mai trece printr-o lungă perioadă de recuperare, care poate dura şi un an. Familia nu crede că mai are resurse şi pentru acest răstimp. Dacă drama prin care trece Cosmin v-a impresionat şi îl puteţi ajuta, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pentru a vă putea pune în legătură cu bunicul lui Cosmin.

CITEŞTE ŞI: Condamnaţi de indiferenţa semenilor

 

Citit 1497 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.